21

maart

NLDoet groot succes

door Auto // in Persbericht

Afgelopen vrijdag en zaterdag (19 & 20 maart 2010) werd er door NLDoet een vrijwilligersdag georganiseerd. Door heel het land konden verenigingen een klus opgeven voor deze dagen via www.nldoet.nl, waarna enthousiaste mensen voor een dag vrijwilliger konden worden bij je vereniging.

Ook de Leidse ReddingsBrigade (LRB) had een klus aangemeld, namelijk het opknappen van haar clubhuis. Het clubhuis van de vrijwilligers behoort tot een van de oudste clubhuizen uit Leiden en dit betekent dat er vaak onderhoud moet worden gepleegd, de NLDoet dagen waren dan ook meer dan welkom! ‘We hebben zowel de vrijdag als zaterdag ingepland om te klussen,’ aldus Pieter Naber, voorzitter Commissie Onderhoud van de LRB. ‘Vrijdag om 8:00 uur stonden de eerste vrijwilligers al klaar bij het clubhuis. Er werd een flinke bus met grote aanhanger ingezet om alle spullen op te halen en er werd begonnen met klussen!’ Helaas voor de vereniging waren er deze dag geen extra vrijwilligers aanwezig die zich hadden aangemeld bij NLDoet.
 
Zaterdag daarentegen kon de vereniging wel rekenen op extra hulp. Ze werden opgebeld door NLDoet, met de mededeling dat ze het erg jammer vonden dat er geen vrijwilligers waren voor de klus en of de LRB nog extra mensen kon gebruiken. Natuurlijk konden ze dat! Met 5 extra studenten werd een instructie lokaal geschuurd en in de grondverf gezet, op de zolder werd een vloer gelegd en in de keuken werd een begin gemaakt aan het nieuwe CV hok en het nieuwe opslag hok. Twee succesvolle dagen!
 
Voor de Leidse ReddingsBrigade zit het er nog niet op. ‘Van de zomer gaan we de hele keuken vervangen,’ zo verteld Pieter Naber, ‘dat betekend nog vele uren klussen voor ons, maar misschien kunnen we dan weer rekenen op hulp van buiten de vereniging.’ Mochten er mensen zijn die de Leidse ReddingsBrigade wilt helpen met klussen in het clubhuis, dan kunnen ze zich altijd aanmelden via het e-mailadres info@leidsereddingsbrigade.nl
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}