14

november

Leidse Reddingsbrigade vaart mee met Serious Rescue 2016

door Auto // in Persbericht

LEIDEN – Al een aantal jaren doet de Leidse Reddingsbrigade mee aan de sponsor-vaartocht “Serious Rescue”. Met deze vaartocht wordt geld ingezameld voor het goede doel van 3FM Serious Request met het “Glazen Huis”. 3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven eist. Het is daarmee de voornaamste doodsoorzaak van kinderen onder de 5 jaar. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en behandelen is.

Verenigd in “Serious Rescue 2016” zullen de vrijwilligers van de 42 verschillende reddingsbrigade uit Nederland van Gouda naar Breda varen, waar het “Glazen Huis” staat. Een vaartocht van zo’n 145 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lange lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 17 december om 08.30 uur worden gegeven in Gouda, maandagmiddag 19 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM DJ’s van het Glazen Huis in Breda.

Een team van 9 professionele Lifeguards van de Leidse Reddingsbrigade vormen samen een team om de tocht, door soms ijskoude winters weer, te trotseren.

Sponsors gezocht
Team Serious Rescue van de Leidse Reddingsbrigade wil aan het einde van de tocht een zo hoog mogelijk bedrag kunnen overhandigen bij het Glazen Huis in Breda. Daarom heeft het team een Bingo-avond georganiseerd, wordt er op vrijdag 2 december een zwemmarathon georganiseerd en wordt er geld opgehaald via een speciale actie pagina. Mocht u ons team willen sponsoren met geld en/of middelen, dan kunt u zowel privé als zakelijk terecht op www.lrb.nu/sr.
 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}