14

april

Leiden 2e plaats bij Lifesaving wedstrijden

door Auto // in Persbericht

Op zaterdag 12 april 2014 heeft de Leidse Reddingsbrigade voor het eerst deelgenomen aan lifesaving wedstrijden in Gouda. Met een afvaardiging van drie teams hebben zij een pracht prestatie neergezet. Het junioren meisjesteam wist een zilveren medaille in de wacht te slepen. Het gemengde juniorenteam werd 6e en de senioren heren wisten van de negentien deelnemende ploegen een 16e plaats te bemachtigen.

Lifesaving wedstrijden bestaan uit verschillende onderdelen die allen in het teken staan van zwemmend redden. Hierbij vormen poppen en stokjes fictieve drenkelingen die gered dienen te worden. Het accent ligt op het correct boven water houden van de neus en mond van de pop en ook het stokje mag niet onderwater verdwijnen. De sport draait om een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De technieken en vaardigheden die de sporters leren tijdens hun lessen zwemmend redden worden vervolgens gebruikt in competitieverband. Er wordt gezwommen in verschillende klassementen, waarbij ingeschreven kan worden voor verschillende onderdelen. De junioren van de Leidse Reddingsbrigade hadden als wedstrijdonderdeel: 4x50m wisselslag estafette; bestaande uit rugslag met stokje, vrije slag, schoolslag met ogen boven water en vrije slag met zwemvliezen. Terwijl de senioren een 4x50m reddingsestafette; bestaande uit vrije slag, rugslag met stokje, vervoeren van een drenkeling in een vervoersgreep en vrije slag met zwemvliezen uitvoerden. Zowel junioren als senioren deden mee aan de onderdelen  4x25m popvervoeren en 4x50m lijnredding.

Onze huidige teams zijn razend enthousiast en gaan zeker vaker meedoen aan lifesaving wedstrijden. Voor meer informatie over trainingen, de wedstrijden of lid worden om ook te kunnen wedstrijdzwemmen, kijk op onze site: www.lrb.nu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}