10

augustus

HV-cijfers week 31 2010

door Auto // in Persbericht

Bron: Reddingsbrigade Nederland 

Reddingsbrigade voornamelijk preventief actief

IJMUIDEN – 9 augustus 2010
De reddingsbrigade heeft de afgelopen week een van de rustigste weken beleefd sinds de start van de registratieperiode op 25 juni. In totaal verleende de reddingsbrigades 723 keer hulp, waarvan 110 keer hulp aan bader/zwemmer en 48 keer aan opvarenden. Er werd 512 keer eerste hulp verleend, 40 kinderen werden weer met hun ouders herenigd en 13 personen werden door de reddingsbrigade uit een levensbedreigende situatie gered. Op diverse plaatsen was de reddingsbrigade extra alert vanwege een sterke stroming en een aflandige wind.
 

 Het wisselvallige weer zorgde voor een rustige week met relatief weinig hulpverleningen. Op sommige plaatsen was de reddingsbrigade extra alert vanwege een sterke stroming en hield zich voornamelijk bezig met preventief handelen waaronder veelvuldig patrouilleren en het afbakenen van een zwemgebied. De reddingsbrigade wees vele zwemmers op de gevaren van de sterke stroming, waarvoor op sommige momenten de gele (gevaarlijke zee) of zelfs rode (verboden te zwemmen) vlag werd gehesen. Door deze preventieve acties worden mogelijk vele ongelukken of ernstig(er) letsel voorkomen, zo meldt Reddingsbrigade Nederland.

Deze week werden tussen de buien door, de demonstraties tijdens SAR Katwijk op 7 augustus onder grote belangstelling uitgevoerd en ook tijdens de overdracht van de waterscooter van Reddingsbrigade Nederland aan de reddingsbrigade in Vlissingen tijdens Rescue Vlissingen bleef het droog.
In Roermond is woensdag JubJam 100 van Scouting Nederland met een spetterende vuurwerkshow afgesloten. Reddingsbrigade Roermond heeft hiervoor 2 weken lang een 24-uurs bewaking op het water verzorgd. De rest van de week hebben zij zich ingezet voor het SOLAR festival, samen met reddingsbrigade Maastricht.
In Bloemendaal evacueerde de reddingsbrigade vrijdagnacht bewoners van verschillende strandhuisjes in verband met rook en kans op overslag van een grote brand in een nabijgelegen strandpaviljoen.

Reddingsbrigade Nederland adviseert strandbezoekers op de strandborden te kijken die bij de strandopgang staan met informatie over lokale risico’s, waarschuwingssignalen en speciale zones voor watersport. Kennis van de lokale situatie helpt ongelukken voorkomen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}