18

augustus

Zomerupdate De Klos #2

door Pieter Naber // in Nieuws

Deze zomer wordt er hard geklust in ons clubhuis “De Klos” aan de van Beuningenlaan in Leiden. Via zomerupdates houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen. Met vandaag:

Tot grote diepte

Grondkabel ingraven

Na onderzoek en gesteggel met de gemeente en het sportbedrijf bleek dat wij eigenaar zijn van de buitenverlichting richting de Klos.

Voor het aanpassen van de verlichting is eerst een nieuw lichtplan gemaakt, zodat er geen donkere plaatsen meer zijn en de belangrijkste punten goed verlicht.

Veel graafwerk, met de hand, was niet het vooruitzicht wat we graag hadden. Maar gelukkig wilde P.C.M. Duivenvoorde te Voorhout ons sponseren met een graafmachine. Dit maakte het werk een stuk beter te doen in een dag.

Naast het graven van de geul en het leggen van de kabel zijn ook de nieuwe palen geplaatst.

Om de verlichting goed aan te leggen heeft de commissie op advies van diverse experts ervoor gekozen om de grondkabel te vervangen vanaf de laatste paal waarvan bekend was dat deze goed is. En dat is dus veel graven en diep graven. De grondkabel moet namelijk op 60cm diep liggen.

Deze diepte betekende ook dat er een KLIC-melding gedaan moest worden. De KLIC-melding bevat alle bekende kabel- en leidinginformatie van de plek waar gegraven wordt.

Zondag is vooral tijd besteed aan het tegelen van de ruimte voor de containers, en de plaatsen waar de kabel onder het pad gaat. Ook is zondag begonnen met het aansluiten van de verlichtingspalen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}