7

november

WK Lifesaving voor het eerst in Nederland!

door Auto // in Nieuws

De International LifeSaving Federation (ILS) heeft Wereldkampioenschappen LifeSaving 2016 toegekend aan Nederland.

Dit WK zal onder de naam ‘Rescue 2016’ te boek gaan.

http://www.reddingsbrigade.nl/upload/images/lifesaving_popduiken_met_tube_en_zwemvliezen_medium_7146.jpg

 

Wil jij ook meedoen aan Wedstrijden?? Mail dan naar CWE@lrb.nu

De LifeSaving sport is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de Board Rescue Race, reddingestafettes, Beachsprint, en de Super LifeSaver.

De Kampioenschappen bestaan uit 2 hoofdonderdelen; Pool Events (de wedstrijden in het zwembad) en Ocean Events (de wedstrijden op het strand en in zee). De Poolwedstrijden van “Rescue 2016” zullen worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean onderdelen zullen op het strand van Noordwijk plaatsvinden. Naar verwachting zullen zo’n 4.500 sporters uit 50 verschillende landen deelnemen aan “Rescue 2016”. Het WK duurt tweeënhalve week.

Het Nationale LifeSaving Team van Reddingsbrigade Nederland is op dit moment in Adelaide, Australië voor het WK 2012. Van 4 t/m 18 november vinden daar de Wereldkampioenschappen LifeSaving 2012 plaats. Het Nederlandse team staat 7e op de Wereldranglijst en wil die prestatie tijdens dit WK tenminste evenaren. Op diverse onderdelen maakt Nederland kans op (gouden) medailles. Op het onderdeel Line Throw (reddingslijnwerpen) bij de dames probeert Nederland voor de 3e keer op rij goud te halen en het eigen wereldrecord te verbeteren. Komende zomer organiseert Reddingsbrigade Nederland met hoofdsponsor Interpolis het Europees Kampioenschap LifeSaving in eigen land.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}