4

november

Wedden dat ik het kan

door Auto // in Nieuws

Een paar weken terug hebben we een uitnodiging gehad om als publiek aanwezig te zijn bij de opnames van ‘Wedden Dat Ik Het Kan’. Een leuke spelshow op de zaterdagavond waar allerlei mensen komen om de meest rare en bizarre weddenschappen uit te voeren. En ik kan je vertellen niet alle weddenschappen lukken. Het wordt elke zaterdagavond uitgezonden op SBS6 om 22:00 uur.

Namens de LRB zijn Patrick en Rianne op 27 oktober 2011 aanwezig geweest bij de opnames. Dit was natuurlijk een hele leuke unieke ervaring voor deze twee vrijwilligers!

We moesten om 18:30 uur aanwezig zijn in de studio in Baarn. Door de files was het nog een spannend of we het wel gingen halen, maar gelukkig waren we nog uiteindelijk nog ruim op tijd. Want ondanks dat we om 18:35 uur aankwamen, begonnen de opnamens pas rond 19:15. Allereerst werden we opgevangen in een zaal. Hier kregen we een up-pep speech van de publieksentertainer Jaco. Vervolgens mochten we rond 19:00 uur naar de opname zaal. Daar kwamen we in een eigenlijk voor je gevoel klein decor terrecht.

Maar ja ‘de camera’s vergroten alles uit’. Zoals Jaco onze entertainer zei. We begonnen eerst met wat oefeningen, dus wat voor soorten klappen heb je allemaal. Op dat moment kreeg je toch wel het idee dat het klappen voor iets in een show dus echt op commando is en allemaal dus hartstikke nep. Nou ik kan je vertellen, dat denk je eerst wel. Maar zodra je eenmaal naar de show zit te kijken, want dat doe je eigenlijk, dan hoef je niet meer op commando’s te letten, want het klappen dat gaat vanzelf. Op een gegeven moment kwam de presentator binnen: Jeroen van der Boom. We mochten een beetje kennis met hem maken. Grapje hier grapje daar door Jaco en een meisje mocht op het podium komen om Jeroen eens van dichtbij te bekijken. De sfeer zat er al in. En deze werd alleen maar beter naarmate de opnames vorderde.

Toen de opnames startten kwamen een voor een de uitdagers naarvoren om hun weddenschap af te leggen en uit te voeren. In totaal waren het er 5. En er zaten bizarre tussen, maar welke het waren mogen we nog niet zeggen. Dat zien jullie wel op tv bij aflevering 5. Je raakt als je in het publiek zit echt betrokken met deze mensen, dit maakt het spannend. Je gaat je namelijk echt afvragen lukt het hen wel of lukt het hen niet. Zeker bij sommige weddenschappen, met name omdat ze zo ontzettend bizar of moeilijk zijn.

Wij hebben in iedere geval ontzettend genoten!

Groetjes,
Patrick en Rianne

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}