19

juni

Voorlichtingscampagne aan Poolse gemeenschap over veilige waterrecreatie blijft nodig

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland, de Poolse Ambassade in het Koninkrijk der Nederlanden en lifeguards van de Poolse ORS Reddingsbrigade geven vanaf vandaag samen voorlichting aan Polen woonachtig in Nederland om hen bewust te maken van de risico’™s van recre«ren op, in en rond het water. Het aantal incidenten met Poolse waterrecreanten laat de noodzaak zien van voortzetting van de voorlichtingscampagne.

Reddingsbrigade Nederland registreert al jaren een groot aantal ernstige ongevallen rond het water. Daarbij blijken de laatste jaren veel Poolse burgers betrokken. In 2013 werd een tragisch dieptepunt geregistreerd met 19 dodelijk zwemongevallen, waaronder 7 Poolse burgers. In 2014 werden 9 dodelijke zwemongevallen geregistreerd waaronder een meisje (18) en jongen (19) van Poolse komaf tijdens het recre«ren rond het water. Belangrijkste oorzaken voor de waterongevallen onder Polen zijn een beperkte zwemvaardigheid, zwemmen in water zonder gekwalificeerde toezichthouders (lifeguards), alcoholgebruik en roekeloosheid. Het aantal ongevallen laat de noodzaak zien om de Poolse gemeenschap te blijven informeren over de risico’™s van het water en de mogelijkheden om ongevallen te helpen voorkomen.   

Reddingsbrigade Nederland en de Poolse Ambassade in Nederland slaan ook dit jaar weer de handen in een om de Poolse gemeenschap, gelijk aan het begin van het zomerseizoen, voor te lichten.  Dit jaar participeren daarbij 2 Poolse lifeguards van de ORS Reddingsbrigade in de voorlichtingscampagne.  Door het inzetten van Poolse lifeguards bij de campagne in Nederland wordt de Poolse gemeenschap nog beter bereikt, zo blijkt uit voorgaande campagnes. Vrijdagavond 19 juni wordt op het strand van Monster een gezamenlijke oefening georganiseerd waarbij de Poolse lifeguards van ORS meetrainen en ervaringen uitwisselen met de strandwachten van de lokale Reddingsbrigade.  Op zaterdag 20 juni wordt op de Poolse school in Den Haag en in Amsterdam een informatiebijeenkomst georganiseerd en zondag 21 juni staat het bezoek aan de Poolse kerkgemeenschap in Den Haag en Rotterdam op het programma. Naast deze bijeenkomsten worden de belangrijkste veiligheidstips ook verspreidt via de Poolse media in Nederland,  Poolse scholen, Poolse culturele centra, Poolse parochies en via verschillende online media.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}