2

maart

Voor de Kids!!!

door Auto // in Nieuws

 

Een mini-voorjaarstuintje

Benodigdheden:

  • bloembolletjes
  • potgrond
  • plantenpotjes
  • graszaadjes

Maak een mooi voorjaarstuintje voor in huis. Op deze manier heeft u voordat buiten de lentebloemetjes komen al een mooi tuintje binnen.

Als u het leuk vindt om te doen, kunt u de potjes eerst nog versieren door ze mooi te beschilderen met plakkaatverf of vingerverf. Laat de verf wel eerst goed drogen voor u verdergaat met het tuintje.

Doe in alle potjes wat potgrond. Leg daarna de bloembolletjes, met de puntjes naar boven, op de aarde. Strooi nadat u dat hebt gedaan nog een laagje grond over de bolletjes heen. Zorg wel dat de bolletjes niet te diep in het potje zitten anders duurt het zo lang voordat de bloemetjes opkomen!

Om het tuintje af te maken, strooit u nog wat graszaad op de aarde. Als u alles goed water geeft, zullen de bolletjes en het gras al gauw gaan groeien. Het is ook belangrijk dat u de potjes op een lichte plaats zet, bijvoorbeeld op de vensterbank.

Nou maar afwachten…Kijk eens aan, een prachtig tuintje met een grasveldje en prachtige bloemetjes! Heeft u er al eens aan gedacht om tuinman of tuinvrouw te worden?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}