3

juli

Vervolgverhaal

door Auto // in Nieuws

De bel ging en Lisa’s laatste dag van school was voorbij, het was vakantie! Zes weken lang geen school en ze ging samen met haar familie naar het warme Spanje, maar eerst stond die avond het familiezwemmen bij de reddingsbrigade op de planning. Ze liep de klas uit en pakte haar jas en ging op de fiets over de dijk naar huis.

Eenmaal thuis aangekomen ging ze nog even lekker in de tuin zitten met een glaasje fris, haar moeder zat in de tuin een boek te lezen. Ze vertelde haar moeder dat ze niet kon wachten totdat ze naar Spanje gingen, het zonnetje scheen nu al waardoor ze nu al in de vakantiestemming kwam.

Nadat Lisa zelf een tijdje in de zon gezeten had ging haar moeder koken, want Lisa en Tom wilden wel op tijd bij het familiezwemmen zijn. Ondertussen ging Lisa nog even puzzelen in het zonnetje, op het moment dat Lisa de puzzel pakte kwam Tom de kamer binnengelopen en vroeg of hij ook mee kon doen. Dit vond Lisa natuurlijk niet erg.

Na ongeveer 20 minuten was het eten klaar en Tom en Lisa gingen aan tafel zitten en begonnen te smullen van de heerlijke macaroni die hun moeder gemaakt had. Tom nam een heel bord vol en strooide er wat kaas overheen, want dat vond hij het lekkerste, gesmolten kaas bij macaroni.

Nadat Lisa haar tweede bord leeg had, gingen ze hun tas inpakken voor het familiezwemmen. Tom had dit allang gedaan en ging op verzoek van zijn moeder de fietsen buitenzetten. Toen Lisa naar buiten kwam met de tassen stapten ze beide op de fiets en reden naar het zwembad.

Nadat ze aangekomen waren bij het zwembad kleedden ze zich snel om en sprongen ze zo snel mogelijk het water in. Tom maakte een mooie duik van de duikplank en Lisa ging wel twintig keer van de glijbaan. Toen Lisa dit zat was wilde zij gewoon gaan zwemmen in het diepe bad. Ze was er nog niet eens goed en wel ingesprongen of ze zag dat een jongetje een salto achterover probeerde te maken maar dit mislukte, helaas kwam hij met zijn achterhoofd op de badrand terecht. Toen hij weer bovenkwam klom hij op de kant en bleef hier rustig zitten. Een van de toezichthoudende brigadeleden, Marije, had dit gezien en kwam al aangesneld. Ze nam het kind mee, weg van de kant zodat hij niet meer terug het water in kon vallen. Lisa zwom naar ze toe en klom ook op de kant en vroeg of zij iets kon betekenen. Nadat zij gekeken had wat het jongetje mankeerde vertelde ze tegen Lisa dat ze het ongeval aan de hoofdinstructie moest melden, zodat die verdere acties konden ondernemen. Intussen verbond, Marije, het hoofd van het jongetje. Helaas moest dit wel gehecht worden dus de moeder van het jongetje werd gebeld zodat zij hem mee kon nemen naar de Eerste Hulp. Lisa kwam nog even terug om te vertellen dat zij het doorgegeven had aan de hoofdinstructie.

Nadat het jongetje opgehaald was zwom ze de laatste 20 minuten nog even uit waarna ze zich snel ging omkleden voor de bbq.

Bij de uitgang stonden de ouders van Tom en Lisa al te wachten, Lisa ging met haar vader mee naar de bbq en Tom ging mee naar huis. Eenmaal aangekomen bij het clubhuis was de stemming super, de muziek stond aan en iedereen was gezellig aan het kletsen. Toen Lisa en haar vader hun jassen opgehangen hadden en een plekje gevonden hadden om te zitten, werd er door de voorzitter om stilte gevraagd voor een korte speech. Na de speech van de voorzitter kon het dan eindelijk beginnen. Iedereen mocht gaan barbecueën. Er stonden vier grote bbq’s op een rijtje zodat iedereen om de beurt een plekje kon bemachtigen om hun vlees te barbecueën. Na een poosje was een groepje jongeren klaar met eten en gingen op het  grasveld naast het clubhuis voetballen. Toen de bal per ongeluk in de buurt van de bbq’s kwam ging het mis. De jongen die misschoot mocht de bal gaan halen en liep naar de bal toe, nam een aanloopje en probeerde de bal terug te schieten. Hij miste en kwam zodanig ongelukkig terecht dat hij tegen de hete bbq aanviel. Hierdoor liep hij fikse brandwonden op die gelijk gekoeld moesten worden. Lisa had op dit moment niks te doen en bood aan om met de jongen de brandwonden te gaan koelen. Na 20 minuten gekoeld te hebben met lauw water was ondertussen de ambulance gearriveerd en waren begonnen met het helpen van de jongen. Het deed al iets minder pijn dan toen het net gebeurd was, maar nog steeds was het noodzakelijk om mee te gaan naar het ziekenhuis. Daar werd de jongen verder behandeld. Na dit voorval gingen Lisa en haar vader naar huis toe, want het was al redelijk laat geworden. Na een paar weken ging het al weer veel beter met de jongen. En gelukkig had hij niet al te veel blijvend letsel op gelopen. Het had erger geleken dan het daadwerkelijk was. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}