14

juli

Veel zwemmers in de problemen door sterke stroming

door Auto // in Nieuws

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 393 keer in actie waarvan 55 keer voor zwemmers. Veel zwemmers kwamen afgelopen dagen in de problemen door sterke stromingen voor de kust. 21 personen konden niet meer op eigen kracht uit het water komen en moesten uit het water worden gered. Aan het begin van het strandseizoen ziet de Reddingsbrigade vaak dat zwemmers bij muien in problemen komen.

Een mui is een onderbreking in de zandbank waardoor  in een sterke stroming het water naar de zee stroomt.  De Reddingsbrigade adviseert zwemmers die in een mui terechtkomen niet in paniek te raken, zich niet te verzetten tegen de stroming  maar evenredig aan de kust met de stroming mee te zwemmen zodat men op een zandbank belandt. Probeer daarna de aandacht te trekken van strandbezoekers of de Reddingsbrigade door om hulp te roepen of met armen te zwaaien.

De Reddingsbrigade wil badgasten en zwemmers wijzen op de waarschuwingsborden die een mui of gevaarlijke stroming aangeven, maar geeft indien noodzakelijk ook lokaal waarschuwingen.

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week 393 keer in actie:

–          55 keer                 voor zwemmers in de problemen;

–          30 keer                 werden opvarenden geholpen;

–          26 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          259 keer werd er Eerste Hulp verleend; 

–          19 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade klaar voor ondersteuning aan de collega’™s van overige hulpdiensten;

–          4 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

Voor de komende week is mooi weer voorspelt. De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven.  Voor tips van de Reddingsbrigade om met het mooie weer veilig van een dagje aan het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}