3

maart

Update uit Londen

door Auto // in Nieuws

Zoals de meesten van jullie wel weten zit Femmie van Rooijen, een van onze instructeurs uit de Zijl in Londen. En zo af en toe krijgen we dan een update van hoe het daar is….

Klik verder voor haar verhaal.

 

Lieve allemaal!

 

Hier weer is een update van mij, Femmie van Rooijen vanuit Londen. Aangezien ik zoveel leuke reacties heb gehoord via mijn moeder (Erna) heb ik besloten nog maar een verhaaltje te schrijven.

Ik zit hier inmiddels al weer ruim 6 maanden en ik heb het nog steeds reuze naar mijn zin! Voor diegene die mijn vorige berichtje hebben gemist, ik werk voor 10,5 maand in Londen als aupair!

In de tussentijd is d’r alweer een hoop gebeurd, allemaal leuke dingen bezocht en zijn er 2 hele leuke mensen langs gekomen, namelijk mijn zus Inge en mijn moeder Erna. Ook ben ik met kerst weer even thuis geweest, na heel wat sneeuw problemen met geannuleerde vluchten.

 

Tegen de kerst is Londen wel heel erg mooi hoor, overal mooie lichtjes en je hoort al van af begin november kerstmuziek in de winkels. Ook werd winter wonder land geopend in Hyde park, een  van de grootste parken in Londen. Ik moet zeggen dat dat wel een groot Duits festijn is hoor, allemaal braadworsten en Duitse muziek! Wel erg leuk want er stond zowaar ook een Nederlandse poffertjes kraam. Toch best grappig als ze dan vragen of je voor ’n weekendje in Londen bent en je dan kan zeggen dat je er gewoon woont! En ik moet zeggen, het voelt ook helemaal als thuis ik weet overal de weg en weet waar het leuk is om naar toe te gaan.

 

 

Londen is dus nog steeds een heerlijke stad, er zijn zo veel leuke dingen te doen, en als je dan alles gezien hebt kun je natuurlijk altijd nog leuke tripjes doen vanaf hier. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Oxford geweest, prachtig stadje is dat zeg! Ik was er nog nooit geweest,  maar ik kan me wel voorstellen dat mensen daar willen studeren hoor. ’t Is echt  leuk om te zien dat ieder vak zijn eigen gebouw heeft, toch echt een hele andere studentenstad als Leiden! Ook ben ik naar Windsor castle geweest, het weekend verblijf van onze Queen.  Volledig in tegenstelling met wat je zou verwachten vertellen de bewakers hele leuke persoonlijke verhalen over hun ontmoetingen met de Koningin.  Ze vertelden  bijvoorbeeld dat ze het heerlijk vind om met d’r hondjes door d’r tuin te lopen en dat je d’r dan ook echt kan zien, maar ook dat ze na de kerst  last had gehad van een griepje en dat ze ontzettend liep te klagen tegen d’r zuster.  Wat ook wel leuk was is dat ze al haar personeel met kerst persoonlijk een cadeautje geeft en het personeel ook op Koninklijke feesten wordt  uitgenodigd. Widsor is zeker de moeite waard om te bezoeken als je wat langer in Londen verblijft!

Nu ik dit schrijf zit ik ook gelijk even bij te komen van mijn werkdag, ’t was me weer een dagje. De kinderen hebben net lekker een week vakantie gehad en het was vandaag dus weer de eerste schooldag. De familie was vorige week op skivakantie in Oostenrijk dus kon mijn moeder lekker langskomen en had ik alle tijd om leuke dingen met d’r te gaan doen.  We hebben het ontzettend naar ons zin gehad en we hebben over ’t al gemeen best mooi weer gehad. Echt ontzettend leuk  om aan iemand anders te laten zien hoe je hier leeft en wat nu je thuis is.  Zeker als diegene je moeder is! Best wel gek hoor, je moeder mee op sleeptouw nemen terwijl je gewent bent om zelf met je ouders mee op vakantie te gaan! We van alles gedaan en zijn zelfs naar de musical Chicago geweest, mijn tweede musical hier want ik ben toen mijn zus langs kwam ook naar ’n musical geweest. De musical Dirty dancing.  Beide musicals zijn erg leuk. Aangezien er hier heel veel musicals draaien en ze allemaal hun eigen theater hebben zijn de decors prachtig en kun je voor ’n spotprijsje al naar ’n musical, dan praat ik wel over het letterlijke hoogte punt van je verblijf in Londen hoor!  Haha, je zit namelijk helemaal boven in het theater, en ik moet zeggen, dat is aardig hoog!

Met mijn moeder heb ik natuurlijk alle hoogtepunten van Londen bekeken en hebben we natuurlijk even lekker gewinkeld. Je hebt hier namelijk het grootste winkelcentrum van Europa om de hoek zitten, een groot walhalla voor ons shopliefhebbers!

 

Zo als jullie hopelijk kunnen lezen heb ik het dus nog steeds reuze naar me zin en vermaak ik me goed! Heb je nou de smaak te pakken en wil je nog meer lezen over mijn jaar in Londen dan kan je mijn blog bijhouden. De website daarvan is www.femmievanrooijen.waarbenjij.nu daar kun je natuurlijk ook een reactie achter laten. Wil je nog meer foto’s zien dan kan dat ook op www.fvr.dreamcode.nl.Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer wat van mij te lezen en dat jullie een beetje een beeld van kunnen krijgen!

 

Groetjes,

 

Femmie van Rooijen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}