12

juli

Uitstapje naar Artis

door Auto // in Nieuws

Op 25 juni zijn we met een grote groep LRB-ers naar Artis geweest. ierbij een verslag van een van de deelnemers. Ook een kleine selectie van de vele tientallen foto’s die wij mochten ontvangen.

                         DE JUNGLETOCHT IN ARTIS

 

Zaterdag 25 juni moesten we om 9.00 uur aanwezig zijn op de parkeerplaats bij het 5mei bad. Daar  stonden twee bussen voor ons

klaar. Het was een gezellige drukte de kinderen vonden het al best

spannend om met de bus mee te gaan naar Amsterdam.

Na de controle van Angelique of alle kinderen aanwezig waren kregen de kinderen allemaal een klein rugtasje met het LRB logo er op, en met lekkere versnaperingen erin. En iedereen kreeg een mooi pasje met je eigen naam erop en een telefoonnummer voor als je de groep kwijt was. De bussen stopte voor de hoofdingang van Artis en we moesten snel uitstappen.

De kinderen werden in kleine groepen verdeeld met elk een begeleider[ster] In Artis werden we voorgesteld aan vier mensen van Artis die ons een rondleiding zouden geven. Die meneer die met  onze groep meeging wist ons heel veel te vertellen over Artis van vroeger en van nu en over elk dier vertelde hij ons veel bijzonderheden. Zo  had hij een verhaal over olifanten dat het oudste vrouwtjes olifant altijd de kudde leiden. Zij kan wel 65 jaar worden en ze kan naar 50 jaar nog precies onthouden waar er water te vinden is. Alle waterplaatsen waar ze ooit geweest is weet ze terug te vinden. De kinderen luisteren met volle aandacht en stelde veel vragen. Het park is prachtig aan gelegd en de meeste dieren hebben volop de ruimte. De tijd vloog om en voor dat we het wisten was de tijd bijna om,  het aquarium en de vlindertuin hebben we ook nog bezocht  hebben we zeer veel gezien. [ maar nog lang niet alles] De lunchtijd brak aan en iedereen had al best trek, in het restaurant was er voor de LRB een grote ruimte gereserveerd het duurde even voor dat iedereen zijn bestelling voor zich had. Maar dat is logisch voor zo’n 68 man heb je nou niet één twee drie alles op tafel. Het was allemaal erg lekker en iedereen had genoeg. Daarna mochten de groepen zelf bepalen wat ze nog wilden bekijken als ze maar om vier uur weer bij de apenrots terugkwamen. De terugreis ging nu met een dubbeldekker dat was voor de kinderen ook weer een verrassing. Het  was het een zeer geslaagde dag voor ons allemaal,  zeer goed georganiseerd mede hierdoor had iedereen het naar zijn zin.                               

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}