16

juni

Try-out EHBO groot succes

door Auto // in Nieuws

Op zaterdag 15 juni 2013 vond de eerste vernieuwde herhalingsles voor EHBO plaats. Dit maal niet 10 lessen op 10 verschillende avonden, maar een dag vol met innovatieve en leuke onderdelen. De acht aanwezige kandidaten waren erg enthousiast en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

Tussen 9:00 uur en 9:30 uur werden de kandidaten ontvangen in Clubhuis ‘De Klos’. Eerst werd er begonnen met het geven van informatie over het nieuwe concept voor de herhalingslessen, om vervolgens hard aan de slag te gaan met verschillende ongevallen. Zo moesten er slachtoffers geholpen worden die te veel drank en drugs gebruikt hadden, er waren ruiters die van hun paarden gevallen waren en waarbij het paard er vandoor gegaan was. En ook waren er slachtoffers die dachten dat koerijden net zo makkelijk is al paardrijden, niet dus. En niet te vergeten de grote oefening waarbij de frituur in de keuken ontploft was en er sprake was van een gaslek. Toen moest een van de hulpverleners toch constateren dat letten op je eigen veiligheid erg belangrijk is, want anders lig je er ineens als ‘slachtoffer’ naast. 

De verschillende EHBO ongevallen waren voor ieder erg leerzaam en de dag was sneller om dan verwacht. ‘s Middags was er hierdoor de mogelijkheid voor iedere aanwezige om zijn rautek, reanimatie en stabiele zijligging te tonen en te laten aftekenen. Dit betekend voor sommige dat ze dit jaar niet meer naar de extra les hoeven, waarbij deze kernvaardigheden centraal staan. 

Kon je deze keer niet, volgend jaar word er weer een hele dag georganiseerd. En misschien dat er door dit succes er eerder een extra dag gaat komen, waarbij misschien groter uitgepakt kan gaan worden. Verloopt je EHBO dit jaar en je hebt nog geen verlenging, neem contact op met ehbo@lrb.nu dan zorgen wij voor de mogelijkheid van een competentietest. Zo komt je verlenging als nog in orde. Tip bekijk voorafgaand aan de test wel even je EHBO boekje!

Geen informatie ontvangen over de try-out EHBOdag? Mail dan naar ehbo@lrb.nu zodat je voor de volgende keer op de lijst staat!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}