28

april

Training: zeiloefening op de Kaag

door Auto // in Nieuws

Hoi iedereen, dit is de eerste keer dat ik wat schrijf voor de website. Nou dan ga ik ook maar goed beginnen.

Zondag 17 april jl. hadden wij een oefening met het bewakende team van de brigade. We moeste ons om 10 uur verzamelen bij de klos. Ik ging eerst Leanne en Rik ophalen omdat hun op mijn weg lagen naar de klos. Bij de klos aangekomen gingen we eerst allemaal koffie drinken om lekker wakker te worden, want het was toch nog best wel vroeg voor een zondag morgen.

Toen iedereen er was en een beetje was wakker geworden gingen we de boot klaar maken en Marieke en Richard gingen alvast met de boot richting de kaag.

Even later belde Richard naar Rob van dat ze vast zaten bij de helling om de boot te water te laten. We stonden op het punt om weg te gaan en belde hij weer op van dat ze weer los waren en dat de boot in het water lag.

Dus wij gingen richting de kaag.

Daar aangekomen werden we opgewacht door Juriaan, hij was op de fiets naar de kaag gegaan. We moesten toen nog even wachten op Marieke en Richard tot dat hun er waren om ons over te zetten.

We moesten toen al onze tassen en zo in de boot laden dus we wilden weer weg varen zaten we vast op de kant omdat we zo zwaar beladen waren. Uiteindelijk zijn we toch weg gekomen.

Daar aan gekomen werden we ontvangen en mochten we in de leden zaal zitten van de vereniging. In die zaal kregen we wat uitleg over het zeilen en over de banen hoe die werden bepaald enzo. We kregen ook wat uitleg over hoe we de zeilbootjes weer overeind kunnen trekken (was heel leerzaam).

Eindelijk was dat afgelopen en kregen we een korte rondleiding over het terrein.

We mochten ook op "het heilige torentje" komen van de wedstrijd leiding.

Na de rondleiding kregen we een heerlijk broodje kroket en wat drinken. Na dat op was mochten we eindelijk gaan varen. We moesten eerst een paar kleine oefeningen doen, zoals een sleep maken van zeilbootjes en aan en afmeren.

Het was heerlijk weer toen dus we zaten lekker allemaal in onze trui op het water en de kinderen die in de zeilbootjes zaten vroegen steeds van wanneer ze mochten omslaan ( dat vonden ze het leukste van de dag ). Het was eindelijk 15.00 uur dus mochten ze eindelijk omslaan. Dat deden ze omdat wij moesten oefenen hoe we zo’n bootje weer recht kon trekken en de kinderen uit het water te halen. Na dat een paar keer geoefend te hebben was het helaas weer tijd om te stoppen. We waren weer in de klos aangekomen zou Juriaan al bij de klos zijn om mee te helpen met opruimen. Maar toen wij aan kwamen was hij er nog niet.

Dus wij begonnen al met opruimen en kwam hij ook aanzetten. Toen we alles hadden opgeruimd gingen we ook wat gezellig drinken met elkaar en ook wat eten. Rond 18 uur ging iedereen weer weg want we moesten allemaal naar huis toe om te eten.

Groetjes

Jeffrey

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}