4

maart

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

door Auto // in Nieuws

Zodra uw kind op zwemles gaat wilt u natuurlijk dat uw kind zo snel mogelijk vordert en diploma’s haalt. Daarom presenteren we in de komende digitale hurksprongen tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen. Bedenk wel dat  overleg met de instructeur belangrijk is. Het werkt namelijk niet als u met uw kind dingen anders oefent dan dat de instructeur tijdens de les uitgelegd heeft. Dit brengt uw kind in verwarring en zal niet bevorderlijk zijn voor de voortgang.

Stem ALTIJD met de instructeur af wat u met uw kind kunt oefenen en hoe!!

Het eerste begin is natuurlijk zorgen dat uw kind het water in durft. De volgende stap is onderwater durven gaan en leren drijven. Goed kunnen drijven op zowel buik als rug is belangrijk voor het aanleren van een zwemslag. De volgende tips sluiten hier zoveel mogelijk bij aan, dus klik snel verder voor de eerste 2 tips.

Tip 1: Ga zelf met uw kind zwemmen

De eerste keer zwemmen kan voor een kind best eng zijn. Begin dan met samen praten over wat je ziet. Vertel bijvoorbeeld wat die ‘dobberende’ hoofden zijn en wat ze aan het doen zijn. Want vaak begrijpt een kind niet gelijk dat dit zwemmende mensen zijn.

Als uw kind het water in durft kunt u met uw kind spelen. Begin altijd in ondiep water en laat ze bijvoorbeeld gekke bewegingen maken, een dier na doen, springen als een kikker, van het randje in het bad te springen, spetteren met de benen terwijl je op het randje van het bad zit of spetteren door op een traptrede van het zwembad te zitten. Door dit soort spelletjes leert een kind omgaan met tegendruk van het water en spetters in het gezicht.

Tip 2: Doe spelletjes met het gezicht onderwater

Belangrijk is om een kind spelenderwijs het zicht onderwater te laten brengen. Doe dit bijvoorbeeld door eens een oor op het water te leggen en te vragen wat ze onderwater horen. Of breng de neus onder water en laat ze grote en kleine bellen blazen. Ga ook een samen kijken of je onderwater kunt praten en kijken. Oefen ook eens met 10 tellen de adem in houden, zowel ergens thuis op de bank, in de auto en uiteindelijk ook in het zwembad onderwater.

Bron: http://www.ouders.nl/artikelen/tien-tips-om-prettiger-en-sneller-te-leren-zwemmen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}