8

juli

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

door Auto // in Nieuws

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

In de Hurksprong van maart, april, mei en juni hebben wij tips gegeven over het zwemmen. Maar er zijn altijd dingen die je WEL of juist NIET moet doen. De laatste tips gaan hierover.

Stem ALTIJD met de instructeur af wat u met uw kind kunt oefenen en hoe!!

Tip 9: Wat u vooral NIET moet doen

Leren zwemmen moet leuk blijven daarom zijn de volgende dingen belangrijk om NIET te doen:

  • Zet uw kind niet onder druk. Maak zwemmen leuk en laat uw kind leren op zijn of haar eigen tempo.
  • Maak zwemmen leuk door uw kind te belonen als het goed gaat en als uw kind klaagt over kou of pijn, ga dan   lekker douchen en aankleden.
  • Ga ook zeker niet in het water schreeuwen tegen uw kind als het niet lukt.

Tip 10: Wat u vooral WEL moet doen

Uiteraard zijn er ook dingen die u zeker WEL moet doen, zoals:

  • Wees eerlijk tegen uzelf, uw kind en de instructeur. Geef bij de instructeur aan als iets niet lukt op het moment dat u met uw kind gaat zwemmen. Maar geef ook bij de instructeur aan als uw kind hoogbegaafd is, watervrees heeft, flapvoeten heeft, moeilijk leert, motorische problemen heeft. Hier kan dan in de lessen rekening mee gehouden worden en maakt zwemlessen voor uw kind leuker.
  • Zorg er voor dat uw kind lekker ontspannen is voordat uw kind naar zwemles moet. Ga op tijd weg en kleed uw kind rustig om. Bij de allereerste zwemles kan het voor een kind rustgevend zijn om eerst even te kunnen kijken. Zorg dat uw kind voor de les begint nog even bij andere groepen kan kijken wat er allemaal gebeurt.
  • Praat met uw kind over het zwemmen. Hoe beleeft uw kind het? En geef ook bij uw kind aan dat het groot aan het worden is. Hij of zij heeft dan ook geen ‘handjes’ meer maar ‘handen’. Leren zwemmen is tenslotte een grote stap.
  • Beloon uw kind als het een dappere of knappe prestatie heeft geleverd tijdens de les of het oefenen. Geef complimenten bij kleine prestaties en een andere leuke beloning bij een grotere prestatie.
  • Laat u kind in zijn of haar eigen tempo leren.
  • Zorg dat uw kind zo min mogelijk lessen mist.

Het is nu vakantie en in de vakantie gaat u vast zwemmen met uw kind. Wij hopen dat u de tips van de afgelopen maanden bruikbaar vond of gaat gebruiken. Bedenk wel dat als u dit allemaal oefent met uw kind, het niet ongewoon is als uw kind pas na anderhalf jaarzwemles een eerste diploma heeft. Uw kind is ten slotte nog heel jong.

En belangrijk, overleg altijd met de instructeur wat en hoe u met uw kind kunt oefenen.

Bron: http://www.ouders.nl/artikelen/tien-tips-om-prettiger-en-sneller-te-leren-zwemmen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}