3

juni

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

door Auto // in Nieuws

In de afgelopen Hurksprong hebben wij tips gegeven over drijven en flipperen op rug en buik. Ditmaal gaan we oefenen met de in de les aangeleerde beenslag. Klik snel verder voor de twee tips.

Stem ALTIJD met de instructeur af wat u met uw kind kunt oefenen en hoe!!

Tip 7: Oefen met de rugslag benen die uw kind tijdens de les geleerd heeft

Tijdens de zwemles zal uw kind de beenslag voor het op de rug zwemmen leren. Belangrijk is dat u hier overeenstemming hebt met de instructeur. Overleg daarom ALTIJD voor u dit gaat oefenen met de instructeur hoe u dit het beste kunt doen. Een paar belangrijke punten waar u zelf op kunt letten zijn:

1.       Let op dat de knieën van uw kind tijdens het buigen zo veel mogelijk bij elkaar blijven.

2.       Laat uw kind de hielen goed bij elkaar houden en de tenen naar buiten wijzen.

3.       Laat uw kind 3 tellen drijven voor ze opnieuw beginnen met de benen buigen. Om het uitdrijven te stimuleren kunt u bijvoorbeeld uw kind zijn of haar eigen naam laten zeggen voor ze weer hun knieën mogen buigen.

Belangrijk bij het zwemmen op de rug is dat ze het rustig doen.

Tip 8: Benadruk de juiste stand van de voeten

Het moeilijkste aan op de rug zwemmen is het bij elkaar houden van de hielen en het naar buiten draaien van de voeten. U kunt de voeten vergelijken met pipo voeten, kikker voeten of vraag aan de instructeur van uw kind hoe of zij het noemt.

Let er in iedere geval op dat uw kind de tenen goed om hoog trekt en vervolgens de voeten naar buiten draait. Deze stand is belangrijk om in het water vooruit te komen, ook wel de stuwing genoemd. Dit is heel eenvoudig thuis op de bank te oefenen. Luw kind een keertje lopen met de voeten naar buiten gedraaid en de tenen omhoog. Maak er zoveel mogelijk een spelletje van waarmee ze de juiste stand van de voeten oefenen.

Bron: http://www.ouders.nl/artikelen/tien-tips-om-prettiger-en-sneller-te-leren-zwemmen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}