5

mei

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

door Auto // in Nieuws

Vorige Hurksprong hebben wij twee tips gegeven over het leren drijven op de rug. Ditmaal gaan we oefenen met het liggen op de buik en het flipperen op de rug en buik. Klik snel verder voor de tips.

Stem ALTIJD met de instructeur af wat u met uw kind kunt oefenen en hoe!!

Tip 5: Oefen het drijven op de buik

Als uw kind goed met het gezicht onderwater kan is dit de volgende stap. Laat uw kind goed naar de bodem kijken terwijl u uw kind onder de buik vasthoudt. Vervolgens laat u uw kind het hoofd achterover buigen (naar het plafond kijken) en laat uw kind merken water dan met de benen gebeurt. Deze gaan hierdoor namelijk naar beneden. Ze kunnen dan dus niet meer liggen en gaan staan in het water.

De volgende stap is om te beginnen bij de kant. Zak door de knieën en zet met één been af tegen de muur en drijf. Als dit goed gaat probeer het dan eens zonder af te zetten tegen de muur. Als het hoofd goed in het water ligt (kijkt naar de bodem) dan komen de billen vanzelf goed omhoog. Deze oefening kan zowel op de buik, maar is natuurlijk ook een keer leuk om op de rug te doen. Zie voor de tips over het drijven op de rug de Hurksprong van april.

De volgende stap is oefenen in ondiep water. Laat uw kind de handen op de bodem zetten, en laat hierbij de vingers naar de tenen wijzen. De billen zijn nu al omhoog en de benen kunnen nu los van de vloer komen. Laat uw kind één hand los laten van de bodem en daarna de andere hand ook. Laat hierbij uw kind uw handen vast pakken als steun. Trek vervolgens uw kind voorzichtig door het water en laat het gezicht hierbij afwisselend boven en onder water zijn.

Tip 6: Oefen het flipperen met de benen

Zodra uw kind kan drijven op buik en rug is het leuk om te gaan spetteren met de benen. Dit als voorbereiding op de borst- en rugcrawl die ze tijdens hun zwemles leren. Laat uw kind op de rug of buik liggen en ondersteun door het kind bij de ellenbogen vast te houden. Laat uw kind grote en kleine spetters maken.

Bron: http://www.ouders.nl/artikelen/tien-tips-om-prettiger-en-sneller-te-leren-zwemmen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}