1

april

Tips om uw kind te helpen bij het leren zwemmen

door Auto // in Nieuws

Vorige Hurksprong hebben wij twee tips gepresenteerd met betrekking tot het watervrij maken van uw kind. Dit waren ga zelf zwemmen met uw kind en doe spelletjes in het water en met het gezicht onderwater.

 

 

Stem ALTIJD met de instructeur af wat u met uw kind kunt oefenen en hoe!!

De volgende tips hebben te maken met leren drijven op de rug, klik dus snel verder voor de volgende 2 tips. 

Tip 3: Oefen het drijven op de rug

Begin eens met laten zien hoe je lekker op je rug kunt drijven. Oren in het water, naar het plafond kijken en billen dichtknijpen. Uw kind zal dit in het begin heel erg vinden. Begin dan ook heel rustig en houdt voortdurend lichaamscontact. Begin in ondiep water op de volgende manier:laat uw kind de armen spreiden op schouder hoogte (maak een T), laat uw kind door de knieën zakken, het hoofd achterover brengen en voorzichtig de benen laten strekken. Vervolgens de billen samenknijpen en om hoog duwen. Ondersteun hierbij de rug of billen van uw kind. Doe het niet te lang en bouw het vertrouwen met uw kind langzaam op.

Tip 4: Oefen met vallen en opstaan in het water

Bij het spelen of lopen in het water kan een kind vallen. Hiervan schrikt een kind en de eerste reactie is direct helpen opstaan en troosten. Durf als dit gebeurt uw kind een kans te geven om zelf op te staan. Dit is lastig zowel voor u als voor het kind. Help uw kind als het niet lukt en laat een keertje langzaam zien hoe het moet. Belangrijk bij het gaan staan in het water is dat de billen naar de bodem zakken. Dit kan door de kin op de borst te brengen, de buik in te trekken en de rug hol te maken.

Als het uw kind eenmaal lukt om zelfstandig op te staan zult u merken dat uw kind een stuk zelfverzekerder in het water staat. Probeer op zo een moment ook eens het liedje Jan Huige in de Ton.

Jan huige in de ton

Houd de handen van je kindje vast. Je zingt het liedje en draait een rondje in het water. Op ‘de ton die viel in duigen’ val je allebei naar achter in het water.

Het liedje gaat als volgt:

Jan huigen in de ton
Met een hoepeltje erom
Jan huigen, jan huigen
En de ton die viel in duigen

Bron: http://www.ouders.nl/artikelen/tien-tips-om-prettiger-en-sneller-te-leren-zwemmen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}