8

november

Taptoe 2010

door Auto // in Nieuws

Na een hele middag voorbereidingen en fietsen door de stad op zoek naar regenponcho’s, die ’s avonds erg van pas kwamen, werd er om 15:30 uur afgesproken bij het clubhuis ‘De Klos’. Hier werd Pieter zijn auto vol geladen met allerlei spullen voor tijdens de taptoe. Vervolgens werd er naar de loods gereden en gefietst waar Marieke en Cor al op Pieter, Daphne en Rianne stonden te wachten.

In de loods, waar eerst wat dingen opgeruimd moesten worden, werd vervolgens de boot klaargemaakt voor transport en de tocht door de stad. Dit is moeilijker dan je denkt. Aangezien de lichtbalk niet goed werkt, de aggregaat niet wou starten en vervolgens na starten toch weer iedere keer uitviel maakte het ons extra lastig. Vlaggetjes aan de boot bevestigen is ook niet bepaald makkelijk en de lichtslang wilde het ook niet echt doen, begon de moed toch wel licht in de schoenen te zakken. Zeker toen we aankwamen bij het verzamelpunt en de eerste regendruppels ook nog eens begonnen te vallen.

Gelukkig maakte de opkomst alles goed. Zo waren er toch nog wat kinderen, wat kader, ouders en ook de voorzitter was aanwezig. Met z’n allen zijn we toen gezellig de taptoe gaan lopen, met een mooie versierde vlet voorop en een mooie grote banner achterop. Tussen in liepen er nog een aantal sterke kinderen die bordjes met kenmerken van onze brigade er op, zoals. NRZ, zwemmend redden, clubhuis ‘De Klos’ etc. Gelukkig was het onderweg droog.

Zo rond een uur of tien waren we terug bij de loods. Vervolgens daar alles even opgeruimd en daarna even de laatste dingen teruggebracht naar ‘De Klos’. Na daar even wat fris gedronken te hebben, gingen Daphne en Rianne nog even naar de kermis. Omdat ze meegelopen hadden met de taptoe hadden ze nog hun brigade kleren aan. Hierdoor waren ze op de kermis erg goed herkenbaar. Op een gegeven moment kwam er dan ook een friettent-eigenaar naar hen toe om hulp te vragen. Achter zijn kraam zat namelijk een erg dronken meisje samen met een vriend. Zij was volledig over stuur en de man wist niet wat hij met hen aan moest. Hij vroeg of Daphne en Rianne in contact stonden met de politie. Dit stonden ze niet, maar ze liepen wel even mee om te kijken wat er nu precies aan de hand was. Politie bleek overbodig te zijn, maar ze hebben de jongen wel even geholpen om het meisje zover te krijgen dat ze naar huis ging. Zo was het toch nog een spannende avond en zo blijkt maar weer ga nooit de kermis op terwijl je nog brigade kleding aan hebt. Want je wordt echt altijd herkend en aangesproken.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}