29

september

Stem op ons bij het Rabobank Wensenfonds!

door Auto // in Nieuws

De LRB zet zich actief in om het aantal verdrinkingsongevallen zo ver mogelijk te minimaliseren. Dit doen we onder andere door het geven van zwemles, maar ook door uit het uitvoeren van evenementbewakingen op en rond het water. Daarnaast is de Reddingsbrigade ook steeds vaker aanwezig bij Search And Rescue (SAR) activiteiten, waarbij de lokale kennis van de Reddingsbrigade wordt gebruikt om een waterrijk gebied af te zoeken.

Nu is het vaak wachten tot de Marine met specialistische middelen, zoals sonar, komt om wateren af te zoeken. Het duurt vaak dagen tot wel een week voordat de marine op locatie kan zijn. Door juist de Reddingsbrigade uit te rusten met sonar, geschikt voor de dieptes van de Kagerplassen (tot 40 meter) kunnen wij onze boten veel sneller inzetten tijdens deze SAR activiteiten. Zo zorgen wij sneller voor duidelijkheid voor de eventuele nabestaanden.

Onze wens

De LRB wenst daarom een mobiel sonar systeem die gebruikt kan worden op haar reddingsboten, zodat bij vermissingen systematisch de bodem kan worden afgezocht en de drenkeling snel gevonden kan worden.

Sonar (sound navigation and ranging) is een techniek dat met behulp van geluid onder water de waterkolom en de bodem in kaart brengt waardoor voorwerpen (drenkelingen) gedetecteerd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op lrb.nu/rabobank_wensenfonds

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}