2

april

Sloepenrace 2004

door Auto // in Nieuws

Op zaterdag 3 april 2004 werd weer de jaarlijkse Sloepenrace gehouden, georganiseerd door Koninklijke Watersport Vereniging de Kaag.

Alle boten verzamelden in het water bij de Beestenmarkt. Daar was het een gezellige drukte: boten werden met een kraan te water gelaten en groepen roeiers verzamelden zich langs het water. Ook de Reddingsbrigade was al vroeg aanwezig. Samen met een aantal Rescueboten van KWV de Kaag en de politie, zorgden wij voor de veiligheid van de deelnemers tijdens het evenement. De politie was voor het eerst aanwezig in hun nieuwe boot: een donkerblauwe, goed uitgeruste Duarry.

Enkele Rescueboten zorgden voor de start en finish-procedure en andere voor het afzetten van een aantal "kruispunten" zodat de roeiers veilig hun route konden vervolgen. De reddingsbrigade vaarde mee in het midden van de groep boten, om de roeiers in de gaten te houden. Om 11.30 uur startte de dameswedstrijd, en om 13.30 uur de herenwedstrijd. De 11 kilometer lange race voer voor een belangrijk deel door de Leidse Grachten. De start was in het hartje van Leiden, bij Annie’s Verjaardag met veel publiek. Eenmaal de grachten uit volgde het traject een breder vaarwater en werd er rondom Leiden gevaren om vervolgens te finishen bij de feesttent op de Beestenmarkt in het centrum van Leiden.

Naast de houten Kromhout Whaler sloepen konden dit jaar ook polyester Kuikensloepen deelnemen. Deze beide sloepen zijn zeer wendbaar en geschikt voor het grachtencircuit.

Beide wedstrijden zijn goed verlopen! Ondanks dat de roeiers flinke tegenwind hadden, hebben alle boten de finish gehaald! Bij de dames zijn de Kaagtijgers 1e geworden, en bij de heren de ploeg van KWV de Kaag Heren 1!

[small]

Namens de Commissie Bewakingen,

Freya Strubbe

[/small]

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}