15

december

Serious Rescue voor Serious Request

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigades varen van Medemblik naar Haarlem voor goede doel van 3FM

Van 20 tot en met 22 december zetten 380  vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue.’ Met de actie ‘Serious Rescue’ halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem geld op voor het goede doel van Serious Request: ‘Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ‘

Als vrijwilligersorganisatie kent de Reddingsbrigade als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel. Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade Nederland veiliger van het water genieten. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Verenigd onder de naam ‘Serious Rescue’ zal 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’™n 100 kilometer worden gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue start in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid  bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor ‘Serious Rescue’ zal worden gegeven op zaterdagochtend 20 december om 09.00 uur vanaf de Oosterhaven (nabij muziekcafe Brakeboer) in Medemblik. Maandagmiddag 22 december rond 12.00 uur zullen de deelnemers van ‘Serious Rescue’ in Haarlem aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Meer informatie en de complete vaarroute vindt u op www.seriousrescue.nl 

Locatie startschot Serious Rescue:
Het startschot voor Serious Rescue 2014 zal worden gegeven vanaf de Oosterhaven  (ter hoogte van Oosterhaven 30, nabij muziekcafe Brakeboer) te Medemblik. U kunt zich hier melden bij Mw. Elske Hoving. Indien u bij het startschot aanwezig wilt zijn ontvangen wij hiervan graag bericht via Elske Hoving, ehoving@reddingsbrigade.nl  of 06-22947934.

De route van Serious Rescue 2014:
Dag 1) Zaterdag 20 december ; Medemblik ‘“Nieuwe Niedorp
start 09.00 uur in Medemblik  via Middenmeer en Kolhorn  – rond 16.00 uur aankomst in Nieuwe Niedorp.

Dag 2) Zondag 21 december; Nieuwe Niedorp – Zaandam
Start om 09.00 uur in Nieuwe Nieuwdorp (Jachthaven de Rijdt) via Noord-Scharwoude,  Alkmaar en De Woude ‘“ rond 17.30 uur aankomst in  Zaandam bij het Zaan Theater

Dag 3) Van Zaandam, via Velsen-Zuid naar Haarlem
Start om 08.30 uur bij het Zaan Theater via Spaarndam en Velsen-Zuid ‘“ rond 12.00 uur aankomst in Haarlem op het Korte Spaarne  / Vissersbocht /Houtmarkt
Na aankomst in Haarlem zullen de reddingsbrigadevrijwilligers te voet verder gaan naar het Glazen Huis op de Grote Markt om het opgehaalde bedrag te overhandigen aan de DJ’™s in het Glazen Huis.

Kijk van 20 t/m 22 december 2014 ook op www.seriousrescue.nl om de route van Serious Rescue live te volgen.

Deelnemende reddingsbrigades aan Serious Rescue 2014:
Almere – Almeerse reddings Brigade;
Alphen a/d Rijn – Alphense reddingsbrigade;
Bergen op Zoom – Bergse reddingsbrigade;
Breda – Reddingsbrigade Breda;
Callantsoog – Reddingsbrigade Paal 13
Drachten – Reddingsbrigade Drachten;
Emmeloord – Reddingsbrigade Noptunus;
Gouda – Goudse reddingsbrigade;
Groningen – Groninger reddingsbrigade;
Haarlem – Haarlemse reddingsbrigade;
Heemstede – Heemsteedse reddingsbrigade;
Heerhugowaard – Heerhugowaardse reddingsbrigade;
Hoorn – Reddingsbrigade Notwin;
Leiderdorp – Leiderdorpse reddingsbrigade;
Leiden – Leidse reddingsbrigade;
Lemmer – Reddingsbrigade Lemmer
Maastricht – Maastrichtse reddingsbrigade;
Nijeveen – Reddingsbrigade De Dukers;
Ouddorp – Ouddorpse reddingsbrigade;
Roermond – Roermondse reddingsbrigade;
Rotterdam – Rotterdamse reddingsbrigade;
Sluis – RSG Safety (Sluis);
Stede Broec – Reddingsbrigade De Streek;
Stienser reddingsbrigade;
Uden – Reddingsbrigade Uden;
Utrecht – Utrechtse reddingsbrigade;
Vinkeveen – Zwemvereniging De Ronde Venen (Vinkeveen);
Zaanstad – Reddingsbrigade Zaanstad;
Zandvoort – Zandvoortse reddingsbrigade;
Zierikzee ‘“ Duiveland – Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}