24

december

Serious Bingo

door Auto // in Nieuws

Ook dit jaar heeft de LRB meegedaan aan Serious Rescue. Dit is een actie van een grote groep reddingsbrigades, om geld in te zamelen voor Serious Request, de inmiddels overbekende actie van 3FM.

Om ons aandeel in de bijdrage bij elkaar te krijgen, hebben we een bingo georganiseerd op 15 december, met de toepasselijke naam Serious Bingo. Deze is georganiseerd en verzorgd door de deelnemers aan Serious Rescue.

Deze avond was iets anders opgezet als anders. Zo hadden we andere prijzen: verwenpakketten met koffie, thee, chocola, kerstbier, nootjes of kaas, en verder leuke hebbedingetjes, spelletjes, glűhwein en een reddingsbrigadeboekje. Hoofdprijs van de superbingo was een miniwokset. En hoewel ik nog nooit iets heb gewonnen in een LRB- bingo, ging ik er vanavond zelf met deze hoofdprijs vandoor. Leuk voor de kerst!

Ook werd er een presentatie getoond. Vooraf wat informatie over Serious Request en Serious Rescue. Tijdens de bingorondes werd getoond waarvoor we aan het spelen waren, en tussen de rondes door was een fotoserie te zien over Serious Rescue 2011.

De derde bingoronde was iets nieuws: liedjesbingo. Hierbij moesten de deelnemers eerst raden wel liedje er gespeeld was, dit opzoeken op een lijst, en het nummer (indien aanwezig) aankruisen op de zelf samengestelde bingokaart. Dit was een leuke afwisseling op de normale bingorondes.

Helaas was het niet zo druk deze avond, er waren rond de 25 bezoekers. Die hebben echter wel goed hun best gedaan. De avond heeft uiteindelijk nog meer dan 500 euro opgeleverd. Doordat het bestuur had aangeboden om de kosten van de bingo ten laste van de vereniging te laten komen, kon het volledige bedrag gebruikt worden voor Serious Rescue. Na aftrek van de kosten die de deelnemende ploeg moet maken voor het transport (huur busje), konden we 374 euro overschrijven voor het doel van dit jaar: het terugdringen van de babysterfte. Niet slecht dus.

Prijzen waren gehaald bij: Blokker, Action, Sligro, Bol.com, Kaasboerderij van Veen in Zoeterwoude, en in Schiedam bij Slijterij Alambic, Parti, en Koffie Thee & Zo.

Over het verloop van Serious Rescue 2012 is al meer te vinden op lrb.nu/nieuws!

René Boeff

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}