29

juni

Selecties Nationale Team Lifesaving bekend voor junioren en senioren

door Auto // in Nieuws

Afgelopen weekend werd in Eindhoven de selectie bekend gemaakt voor afvaardiging naar het EK Lifesaving 2015 in Wales (Senioren)en het EK Lifesaving voor Junioren 2015 in Spanje.

EK Lifesaving 2015 in Wales

Afgelopen weekend werd in Eindhoven de selectie bekend gemaakt voor afvaardiging naar het EK Lifesaving 2015 in Wales (Senioren). Daar zal het Nationale Team van de Reddingsbrigade van 1 t/m 7 augustus strijden om Europese Kampioenstitel te worden. De selectie bestaat uit:

Dames
– Jenny van der Borgh
– Ela Hutten
– Elise Pennings
– Anneloes Peulen
– Janneke Ras
– 
Kitty schiphorst Preuper

Heren
– Robert Hendriks
– 
Jelmar Hillebrink
– 
Alwin Hillebrink
– 
Melvin van der Meij
– 
Joep Suskens
– 
Joep Teulings


EK Lifesaving 2015 voor junioren in Spanje

In spanje wordt dit jaar het EK Lifesaving 2015 voor junioren georganiseerd. Vanuit Nederland gaan de volgende reddingsbrigadeleden daar strijden om de Europese Kampioen titels voor junioren.

Meisjes
– Isa Cuijpers
– 
Beau Geenen
– 
Melissa Hebben
– 
Charlotte van der Hoek
– 
Vera Moonen
– 
Wendy Veugen 

Jongens
– Sven Geenen
– 
Lars Hobus
– 
Joeri Jacobs
– 
Jack Meerten
– 
John Meerten
– 
Luuk Willems

Volgend jaar organiseren we in Nederland het WK Lifesaving 2016. Van 1 tot en met 18 september 2016 strijden de fitste en best getrainde lifeguards van de wereld dan om de titel ‘Held der helden’™. Er staan zeven verschillende WK-toernooien op het programma voor landenteams, clubteams en masters. De Pool Events worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events worden georganiseerd op het strand van Noordwijk.

Mensen redden als sport is voortgekomen uit het operationele reddingswerk op en rond het water. Het laat zien dat mentale en technische, maar uiteraard ook fysieke vaardigheden van groot belang zijn in het dagelijks werk van een lifeguard. De Lifesaving sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf en anderen te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in wedstrijdverband.

Het WK Lifesaving 2016 voor landenteams bestaat uit nationale teams van maximaal 6 dames en 6 heren. Aan het einde worden alle individuele en teamprestaties omgezet in punten. Op basis van deze punten wordt het totaalklassement opgemaakt. Nederland bezet met de nationale ploeg sinds het WK in 2014 de 6e positie op de wereldranglijst, de beste klassering ooit.

Kijk voor meer informatie op www.lifesaving2016.com en blijf onze helden volgen via Facebook en Twitter.

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}