5

juni

Schoolsport cursus zwemmend redden

door Auto // in Nieuws

Ook dit jaar deed de Leidse Reddingsbrigade weer mee met een schoolsportcursus zwemmend redden. De cursus is een korte inleiding in het zwemmend redden als sportbeoefening en wordt georganiseerd vanuit het Sportbedrijf Leiden in samenwerking met de Leidse Reddingsbrigade. Ze proberen hiermee kinderen en jongeren in beweging te zetten door ze kennis te laten maken met diverse sporten.

Voor onze cursus waren er weer zo’n 20 aanmeldingen en werd gegeven in twee baden zwembad de Zijl en het 5-meibad. De cursus liep van 11 januari tot en met 22 maart. Gedurende deze 10 lessen hebben we de kinderen zoveel mogelijk alle facetten van het zwemmend redden bij gebracht. Uiteraard is het een eerste kennismaking met onze sport waarbij we hebben geprobeerd de kinderen enthousiast te maken om na deze cursus verder te gaan bij onze vereniging. De laatste les hebben we afgerond met een deelname certificaat.

Als afsluiting van deze cursus gaan we altijd een dagdeel varen om zo ook in aanraking te komen met het varend redden. Dit doen we altijd gebruikelijk op onze vast locatie op Koudehoorn te Warmond en varen dan op het t’Joppe. Er werd gebruik gemaakt van onze eigen boten aangevuld met een boot van onze buurtbrigade Alphen aan de Rijn.  Alle kinderen hebben in alle drie de boten kunnen varen en uiteraard mochten ze ook even zelf het stuur in handen houden. Na afloop hebben we met z’n allen nog gezellig een frietje gegeten want van varen krijg je lekkere trek.

Uiteindelijk zijn er zo’n 5 kinderen lid geworden en zwemmen nu ieder vrijdag in een vaste groep en gaan nog voor de zomer vakantie hun eerste zwemmend redden diploma halen. Bij deze willen we iedereen bedanken die geholpen heeft bij het geven en organiseren van deze cursus.

Met sportieve groet,

Remon Eijsackers

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}