3

mei

Schoolsport

door Auto // in Nieuws

 

Op zondag 10 april j.l. was de afsluiting van schoolsport 2011.

Nadat de kinderen eerst kennis gemaakt hadden met het zwembad, gingen ze nu de een keertje mee varen om ook dit aspect van de LRB te zien.

Benieuwd hoe dit was??

Lees snel verder!

Schoolsport varen 2011 (1/2)

Op zondagochtend om 08:00 uur stonden talloze vrijwilligers van zowel de Leidse, Leiderdorpse en Alphense Reddingsbrigade zich op te maken voor een mooie vaardag. Er werd verzameld in Leiderdorp, bij de botenloods. Hier werden alle boten te water gelaten en richting de Kagerplassen gevaren. Een aantal vrijwilligers gingen met de auto richting Warmond, voor eventuele noodgevallen. 

Eenmaal met z’n allen op het strandje aan ‘t Joppe, werd de tent opgezet, koffie gezet en gewacht tot dat de eerste groep kinderen zou komen. Om 09:30 uur kwamen de kinderen en werd er gestart met het programma. Dit jaar werd groot uitgepakt met 5 verschillende boten, waarbij de kinderen kennis konden maken met de verschillen hier tussen.

Er waren twee vletten, een van Leiden en een van Alphen, er was een Rescue, een Duarry en een boot uit Katwijk. De een kon nog harder dan de andere en alle kinderen vonden het erg leuk om op de boten mee te mogen en zelf ook even te sturen. Na twee rondes was het tijd voor een korte pauze met wat te drinken en te snoepen. Na deze korte onderbreking mochten de andere drie boten ook nog geprobeerd worden. 

Na deze leuke ochtend was het nog tijd voor een patatje en een snack. Alle kinderen hebben genoten van de ochtend.

In de middag was het tijd voor de tweede groep. Dit is gedaan, omdat het anders teveel kinderen waren. Nu kon ieder kind even achter het stuurwiel kruipen, om zelf even te varen. Het weer begon steeds mooier te worden en iedereen moest zich goed insmeren. De opzet was hetzelfde als in de ochtend, eerst twee rondes varen, een korte pauze en dan nog drie rondes, met als afsluiting wat te snacken. 

Alle kinderen vonden het een prachtige ervaring om een dagje mee te varen met de LRB!

Marieke v Vegten

Schoolsport varen 2011 (2/2)

Zondag 10 april jl. was het weer zover: varen met de schoolsporters! als afsluiting van de kennismakingscursus 10x zwemmend redden in het zwembad.

Dit jaar was de schoolsport georganiseerd in zwembad de Zijl en het 5-Meibad en deden er 26 schoolsporters in totaal mee. 

De vaardag was in samenwerking met de Leiderdorpse Reddingsbrigade (LDRB) .

Op zondagochtend vroeg om 8 uur was het voor de instructie van deze dag verzamelen bij de botenloods van de LRB te Leiderdorp (niks te klagen het was super mooi weer). Hier werden de spullen gepakt die we die dag nodig hadden en onze eigen boten te water gelaten.

Naast onze eigen snelle boot en reddingsvlet kwam de Alphense Reddingsbrigade ons assisteren met hun reddingsvlet, was er een snelle boot (Rescue 2) gehuurd bij Reddingsbrigade Nederland en nog een snelle boot geregeld vanuit Katwijk met 2x 40 PK motoren erachter. Dus een complete vloot!

De vaardag werd gehouden op ’t Joppe met als basis een tent op recreatie-eiland Koudehoorn.

Na alles voorbereid te hebben en een bakkie koffie kwam de eerste groep om zo 9:30 uur. Dit waren de schoolsporters van de LDRB.

Na een korte uitleg van Remon was het tijd om te varen. In groepjes van 3 a 4 schoolsporters werd er in elke boot zo’n halfuur gevaren. Van lekker hard varen,  ‘achtjes’ varen tot een reddingsboei aanvaren. Als afsluiter kreeg iedereen een patatje en een snack te eten.

In de middag starten de schoolsporters van de LRB om 13:00 uur met het zelfde programma.

Door het super mooie weer kwamen er verschillende LRB’ers even langs om te kijken en ook om een stukje mee en/of zelf te varen. Daarnaast zijn er weer heel veel foto’s gemaakt.

Deze zeggen meer dan een paar woorden hoe gaaf deze dag was! Dus hierbij een kleine selectie van de foto’s.

Laters,

Danny Captein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}