5

oktober

Schippertjesdagen 2015

door Auto // in Nieuws

Schippertjesdagen Warmond 2015

De Schippertjesdagen in Warmond zijn jaarlijkse terugkerende activiteiten voor onze brigade. Het is een mooi voorbeeld van het samenwerken tussen diverse commissies binnen onze brigade, zoals Waterhulpverlening en Communicatie. Waterhulpverlening zorgt voor de veiliheid rond dit evenement, Communicatie voor de promotie van onze brigade.

Zaterdag 12 september begon het voor ons vroeg. Om 08.00 uur verzamelde we bij onze botenloods, om dan met 2 boten richting de gemeentehaven in Warmond te varen. Nadat we de boten te water hadden gelaten vulde we de vlet met alle benodigdheden voor de stand. Onze snelle boot, de LDN 1-19, werd bemand door Marieke, Pieter, Sam en onze jongste opstapper Mathijs. In de vlet, de LDN 1-18, zaten Anne-Marie, René en ikzelf (Remco).

Bepakt en bezakt gingen we richting Warmond, omvarend via het Joppe omdat de brug naar Koudenhoorn gestremd is tijdens deze dagen. Daar aangekomen hebben we de boten leeggemaakt en de stand ingericht. Rianne had gezorgd voor nieuwe folders over onze zwemlessen. Pieter en ik hadden gezorgd voor nieuwe artikelen die we verkopen zoals waterdichte zakken en EHBO-tasjes, naast onze vertrouwde klossen. De stand werd verder gevuld met alle spullen die wij tegenwoordig op onze boten hebben zoals een uitgebreide EHBO-koffer en een AED.

Het team is over de dag nog uitgebreid met Pauline en Joke. Koffie was er genoeg, net als de koeken en de lunch smaakte goed. In de ochtend is onze snelle boot, Vailant DR500, steeds het water op gegaan met wisselende bemanning. De stand was ten alle tijden bezet om bezoekers te voorzien van informatie.

In de middag was er weer de opdrukwedstrijd voor de kleine opduwertjes. Na deze wedstrijd kregen wij de ruimte voor een demo. Alles was geregeld, behalve wie er slachtoffer wilde zijn. Lang hoefde we niet te discussiëren, want heel spontaan melde er een dame uit het publiek zich vrijwillig om slachtoffer te spelen. De organisatie vond dit helemaal geweldig en regelde dat ze met een opduwertje het water op kon. Vanaf deze boot liet ze zich het water invallen. Onze snelle boot kwam aangesneld en heeft haar weer op het droge gezet. Rond 17.30 uur hebben we de stand opgeruimd en gingen we weer richting de loods. Na de boten in de loods te hebben geplaatst zat de eerste dag erop en gingen we rond 18.30 uur naar huis.

De volgende dag ging er voor de eerste ploeg mensen de wekker nog een uurtje eerder. René had met de organisatie geregeld dat we mee mochten ontbijten, waarvoor onze hartelijke dank nog. Na dit heerlijke ontbijt gingen we de stand weer inrichten. Deze dag bestond de ploeg uit: Xander, Djimmer, Jeffry, Daniel, Sam en ik.

De ploeg breide overdag nog uit met: Pauline, Carla en Teun. Ook deze dag is er weer een demo gegeven en ook hier hadden we weer een vrijwilligster uit het publiek, maar met dit weten dat ze moeite had met zwemmen. Hierdoor kozen wij ervoor om de demo te doen met onze vlet en de snelle boot als ‘No Play’- boot achter de hand te houden mocht het echt mis gaan, maar alles verliep uitstekend. Beide slachtoffers vonden het een fasinerende ervaring om in een overlevingspak in het water te liggen.  De organisatie was zeer te spreken over onze aanwezigheid. De stand bewees goede diensten en allemaal hebben wij het naar ons zin gehad.

Namens de Leidse Reddingsbrigade wil ik de ‘slachtoffers’bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan de demo’s, daarnaast de organisatie van de Schippertjesdagen voor een goede samenwerking tussen elkaar.

Als laatste wil ik iedereen bedanken die binnen de LRB heeft meegeholpen om dit weekend tot een succes te laten komen.

 

Remco Streefland,

Communicatie

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}