8

november

Schippertjesdagen 2010

door Auto // in Nieuws

Op 11 en 12 september 2010 was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Schippertjesdagen. En dit keer heel wat spectaculairder dan anders. Jaja, zelfs een ambulance en de politie kwamen van pas.

Op de eerste dag van de Schippertjesdagen bleek al vrij snel dat het noodzakelijk was dat wij aanwezig waren. En dan niet alleen voor de promotie van onze brigade maar ook voor de veiligheid. Nog geen uur nadat de spullen op de stand uitgepakt waren, moesten we in actie komen. Terwijl Daphne en Linda rustig bezig waren met promoten werden ze gevraagd om mee te komen, in verband met een vrouw die tussen wal en schip gevallen was, nou ja ,zo ongeveer, want het was eerder tussen twee schepen. Ze aarzelden niet en namen gelijk de EHBO-tas mee en gingen ter plaatse. Ter plaatse bleek dat de vrouw overboord gevallen was en met haar arm achter de reling was blijven hangen. Ze was al aanboord maar ze had enorm veel last van haar schouder. Daphne is direct begonnen met Eerste Hulp verlenen, terwijl Linda naar de organisatie is gelopen om 1-1-2 te laten bellen. Het bleek dat de schouder van de vrouw uit de kom was. Ze had geen gevoel meer in haar vingers , dit maakt het belangrijk dat de ambulance snel ter plaatse was. Gelukkig was dit het geval, al leek het voor slachtoffer, Daphne en Linda erg lang. Vervolgens moest de vrouw over het water vervoerd worden, zo hoefde ze namelijk niet over een hobbelweggetje. Dit zag er erg spectaculair uit. Vervolgens werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht, om daar verder geholpen te worden.

De rest van de dagen is er niet veel spectaculairs meer gebeurd. Maar de brigade is toen wel goed gepromoot en we hebben weer eens duidelijk laten zien hoe belangrijk het is dat wij bij dit soort evenementen aanwezig zijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}