26

oktober

Reddingsestafette wedstrijden Schiedam succesvol!

door Auto // in Nieuws

Afgelopen zaterdag 25 oktober 2014 hebben vier teams van de Leidse Reddingsbrigade deelgenomen aan de LifeSaving Reddingsestafette wedstrijden in Schiedam. Ondanks dat we niet gewonnen hebben was het voor iedereen een super leuke, mooie en leerzame ervaring. En zijn we hartstikke trots op de prestaties die neergezet zijn. Klik snel verder voor een overzicht van de prestaties. Foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina van de LRB.

Ons aspiranten team, is vanaf 5 september 2014 begonnen met trainen. Zij hebben de volgende resultaten geboekt: Bij het onderdeel 4x25m vervoersestafette met stokje moesten zij zo snel zal ze konden het stokje 25 meter vervoeren naar de overkant om daar hem overtegeven aan hun teamgenootje. Ze wisten hierbij met zeker 12 seconden de ploeg van Gouda 2 voor te blijven. Bij het onderdeel 4x25m wisselslag estafette begon de eerste zwemmer met het vervoeren van het stokje naar de overkant, de 2e zwemmer stond hier klaar om met een borscrawl terug te zwemmen, gevolgd door de 3e zwemmer met schoolslag met de neus boven water en de laatste zwemmer sprong met zwemvliezen te water om met borscrawl het onderdeel te sluiten. Bij dit onderdeel eindigde ze slechts 4 seconden na de een na laatste groep. Wat een super prestatie is. Bij 50m ringduiken voor ploegen dient een ring opgedoken te worden die aan de ander kant van het bad ligt en vervolgens dient de volledige ploeg met de familiekopgreep de ring terug te brengen naar de kant waar ze gestart zijn. Dit deed onze ploeg in een snelle tijd van 1:18:59.  Bij het laatste onderdeel 4x30m lijnredding sprongen de deelnemers na elkaar met een tuigje te water om het stokje dat half verwege de baan lag op te halen en vervolgens door een teamgenoot terug getrokken te worden. Bij dit onderdeel hadden ze keurige wissels en een prachtige tijd van 2:55:27. In het eindklassementstonden ze op een prachtige 6e plaats.

Onze junioren hebben het ook prachtig gedaan. Zij hadden vergelijkbare onderdelen. Ze begonnen met 4x25m popvervoeren, waarbij ze met een prachtige tijd van 2:27:6 ruim voor de ploeg van Hendrik Ido Ambacht 1 eindigde. Bij de 4x50m wisselslag estafette wisten ze opnieuw deze ploeg voor te blijven, dit keer met bijna 10 seconden. Het derde onderdeel was de torpedo estafette. Hierbij begint de eerste zwemmer met 2 banen borstcrawl, gevolgd door de 2e zwemmer die 2 banen borstcrawl met zwemvliezen doet. De derde zwemmer zwemt twee banen borscrawl met torpedoboei om vervolgens de torpedoboei door te geven aan de laatste zwemmer die met zwemvliezen klaar ligt in het water. Deze zwemt met torpedoboei en de 3e zwemmer als drenkeling twee banen en tikt aan. Bij dit onderdeel versloegen onze junioren twee ploegen en op 1 seconde na bijna een 3e ploeg. Het laatste onderdeel was de 4x50m lijnredding. Hierbij versloegen zij op 1 seconde na de ploeg van Hardinxveld en bleven de ploeg van Hendrik Ido Ambacht ver voor. Door hun prestatie wisten zij de eindigen op een prachtige 7e plek in het eindklassement.

De senioren hadden inplaats van de wisselslagestafette de reddingsestafette op het programma staan. Dit onderdeel bestaat uit borstcrawl zonder zwemvliezen, rugslag met stokje, triangelgreep – waarbij de zwemmer met stokje als drenkeling fungeert – en borstcrawl met zwemvliezen. Een overzicht van de prestaties van on heren team: bij 4x25m popvervoeren wisten zij 3 andere ploegen voor te blijven en een prachtige tijd neer te zetten van 2:0:58. Met de tijd 3:7:84 bleven zij bij de 4x50m twee andere ploegen voor. Bij de 4x50m torpedoboei estafette versloegen zij opnieuw 3 andere ploegen en ook bij de 4x50m lijnredding bleven zij deze ploegen voor. Ze eindigde op een 10e plaats in het eind klassement. De dames hebben ook hartstikke hard gezwommen, zeker aangezien zij net als de aspiranten pas sinds het begin van dit zwemseizoen begonnen met trainen. Ze wisten de volledige schade van alle onderdelen te beperken tot een minimaal verschil van 14 seconden op de ploeg voor hen en bemachtigde een 7e plaats in het eindklassement.  Wat een pracht prestatie is voor een eerste keer deelnemen aan een wedstrijd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}