28

november

Reddingsbrigades regio Zuid-Holland Zuid tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 27 november 2014 hebben de reddingsbrigades uit Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR-convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR-coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de partners in de waterhulpverlening. Dit geldt met name de samenwerking met de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in alle 25 veiligheidsregio een RVR te realiseren. Met de totstandkoming van het samenwerkingsverband in de  regio Zuid-Holland Zuid is het  RVR convenant in 24 regio’™s ondertekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}