24

januari

Reddingsbrigades regio Zeeland tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 23 januari 2014 hebben de reddingsbrigades uit Domburg, Goes, Middelbrug, Oostburg, Terneuzen, Vrouwenpolder, Westerschouwen en Zierikzee en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Zeeland, die vanaf dit moment door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en andere hulpverleningspartners.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in 2015 in alle 25 veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’™s initiatieven tot implementatie van de RVR. De Zeeuwse regio is de 15e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}