22

maart

Reddingsbrigades regio Kennemerland tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 22 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Bloemendaal, Heemskerk, Heemstede, Haarlem, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de bestaande samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Kennemerland.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De reddingsbrigades in Kennemerland werken al sinds 2002 intensief samen binnen de ‘Samenwerkende Reddingsbrigades Kennemerland (SRK)’. Vanaf nu zullen zij deze samenwerking voortzetten in RVR verband en daarbij verder werken aan de prestatie- en kwaliteitsontwikkelingen van hun hulpverlenings- en opleidingstaken.  Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op bovenlokale, grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond lokale hulpverlening en toezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in 2015 in alle 25 veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’™s initiatieven tot implementatie van de RVR. De regio Kennemerland is de 16e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

Meer informatie over de RVR Kennemerland is te vinden op www.rvrkennemerland.nl

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}