11

april

Reddingsbrigades regio Flevoland tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 10 april 2014 hebben de reddingsbrigades uit Almere, Biddinghuizen, Emmeloord en Lelystad en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio Flevoland. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de Veiligheidsregio Flevoland en andere hulpverleningspartners.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in alle 25 veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’™s initiatieven tot implementatie van de RVR. De regio Flevoland zijn de 19e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}