2

juli

Reddingsbrigades regio Brabant-Noord & Brabant-Zuidoost tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 1 juli 2014 hebben de reddingsbrigades uit Boxtel, Cranendonck, Den Bosch, Eindhoven, Mill, Helmond, Oss, Rosmalen, Uden, Veghel het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades die vanaf dit moment, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’™s Brabant Noord en Brabant Zuid-Oost en andere partners in de waterhulpverlening.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in alle 25 veiligheidsregio een RVR te realiseren. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’™s initiatieven tot implementatie van de RVR. De regio’™s Brabant Noord en Brabant Zuid-Oost zijn de 19e en 20e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}