1

april

Reddingsbrigades regio’s IJsselland & Twente tekenen samenwerkingsconvenant

door Auto // in Nieuws

Op 31 maart 2014 hebben de reddingsbrigades uit Deventer, Hasselt, Raalte, Staphorst, Wierden Zwartsluis en Zwolle en Reddingsbrigade Nederland het samenwerkingsconvenant ‘Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR)’ ondertekend. Het RVR convenant bekrachtigt de samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio’™s IJsselland en Twente. Vanaf dit moment zullen zij, door tussenkomst van een RVR coördinator, als één regionale gesprekspartner gaan optreden voor de veiligheidsregio’™s IJsselland , Twente en andere hulpverleningspartners.

De oprichting van een RVR wordt geïnitieerd door de koepelorganisatie Reddingsbrigade Nederland en ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De samenwerking wordt door de reddingsbrigades inhoudelijk vormgegeven, door de handen ineen te slaan bij de prestatie- en kwaliteitsontwikkeling van hun bewakings- en opleidingstaken. Daarnaast zullen zij zich meer gezamenlijk voorbereiden op grootschalige waterhulpverlening, zoals overstromingen. De reddingsbrigades blijven lokaal aanspreekpunt voor afspraken rond evenementenbewaking en recreatietoezicht.

Reddingsbrigade Nederland heeft zich tot doel gesteld om in alle 25 veiligheidsregio een RVR gerealiseerd te hebben. Inmiddels zijn er in alle veiligheidsregio’™s initiatieven tot implementatie van de RVR. De regio’™s IJsselland en Twente zijn de 17e en 18e regio waar een RVR convenant is ondertekend.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}