7

april

Reddingsbrigades oefenen rampscenario op Hoornsemeer

door Auto // in Nieuws

De Reddingsbrigade heeft een melding ontvangen van een aanvaring tussen 2 boten. De bemanning is overboord geslagen. De Reddingsbrigade gaat in samenwerking met een duikteam van de Brandweer op zoek naar de slachtoffers en zal de slachtoffers per boot moeten evacueren naar de kant.

Dit is één van de scenario’™s die zaterdag 12 april zal worden geoefend tijdens de Landelijke Rampenoefening ‘Noord’ van Reddingsbrigade Nederland. 20 reddingsbrigades uit het noorden en midden van Nederland oefenen die dag op het Hoornsemeer nabij Groningen.

Reddingsbrigade Nederland organiseert deze landelijke rampenoefening in samenwerking met de Groninger Reddingsbrigade met als overkoepelend oefendoel ‘Het redden en evacueren van slachtoffers over het water’™. Bij de oefening worden zo’™n 100  hulpverleners van Reddingsbrigades, Brandweer, Rode kruis  ingezet. Circa 40 personen werken mee als figurant waaronder enkele Lotus slachtoffers. De oefening duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Reddingsbrigade Nederland heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen. Zij heeft hiervoor met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds een overeenkomst gesloten. Reddingsbrigade Nederland heeft over het hele land 90 reddingseenheden gestationeerd. Dat zijn speciaal ontworpen boten voor het varen in ondergelopen gebieden en evacuatie doeleinden met professioneel opgeleide en getrainde bemensing. Deze 1.700 speciaal opgeleide vrijwilligers staan 365 dagen per jaar binnen 1 uur na alarmering klaar voor een eventuele inzet overal in Nederland. Jaarlijks worden er voor deze reddingseenheden rampenoefeningen georganiseerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}