1

maart

Reddingsbrigade Nederland 100 jaar

door Auto // in Nieuws

De geschiedenis van Reddingsbrigade Nederland begint in 1917. In 1917 verenigen vijf lokale reddingsbrigades uit ‘™s Hertogenbosch, Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Breda zich in De Nederlandsche Bond tot het Redden van Drenkelingen. In 1952 krijgt de bond het predicaat ‘Koninklijk’™ en ging zij verder als de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, ofwel: de KNBRD. Vanaf 2007 ging de bond verder onder de naam Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar!

Anno 2017 is Reddingsbrigade Nederland (KNBRD) uitgegroeid tot een overkoepelend orgaan van 166 reddingsbrigades, 23.000 leden en ruim 5000 actieve vrijwilligers. Samen redden zij zo’™n 300 levens per jaar.

Al een eeuw lang leiden vrijwilligers door het hele land, mensen op tot redders (lifeguards) en geven ze voorlichting over de gevaren op en rond het water. Veel van deze lifeguards houden in de zomer toezicht op stranden, bij recreatiegebieden en bij grote evenementen, zoals Sinterklaasintochten, Nieuwjaarsduiken, festivals en sportevenementen. Daarnaast bemannen zij bij overstromingen belangeloos de Nationale Reddingsvloot.

Wij willen ons 100-jarig bestaan dan ook aangrijpen om die vrijwillige redders in het zonnetje te zetten! Want door de inzet van deze vrijwilligers kunnen wij onze missie blijven nastreven: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood en daardoor Nederland veilig van haar water laten genieten.

Jubileumjaar 100 jaar Reddingsbrigade Nederland
Gedurende het jaar 2017 zal er op verschillende momenten aandacht worden geschonken aan 100 jaar Reddingsbrigade. Daarom presenteren wij u vandaag gepaste trots het jubileumlogo van 100 jaar Reddingsbrigade Nederland!

 
Online tijdlijn & jubileumboek
In 100 jaar hebben de vrijwilligers van de Reddingsbrigade een hoop meegemaakt. Dat zijn een heleboel mooie en bijzondere momenten en verhalen. Binnenkort presenten wij online een tijdlijn waarop alvast een aantal van deze momenten en verhalen uit de geschiedenis van 100 jaar Reddingsbrigade te bekijken zijn.

Daarnaast zullen een aantal bijzondere verhalen worden gebundeld in een jubileumboek en daar kunt u zelf ook nog aan bijdragen. Hierover volgt spoedig meer informatie! 

Deel jouw verhaal op de tijdlijn van 100 jaar reddingsbrigade via www.100jaarreddingsbrigade.nl 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}