17

augustus

Reddingsbrigade klaar voor SAIL 2015

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland is klaar voor Sail 2015. Er staan komende week 203 vrijwilligers paraat voor de waterveiligheid van deelnemers en bezoekers verdeeld over de deelevenementen SAIL In, SAIL Out en de activiteiten van Sail Event in Amsterdam. In totaal worden 65 boten ingezet, vari«rend van 7 tot 15 boten per dag voor een deelevenement. Daarnaast wordt een Verbindingswagen voor de communicatie en ondersteunend wegvervoer ingezet. Er worden 2,5 miljoen bezoekers verwacht.

Veiligheid bij waterevenementen is naast toezicht op stranden en bij recreatiegebieden een specialiteit en ook speerpunt van aandacht voor de Reddingsbrigade. Door dat toezicht konden afgelopen week 13 mensen uit een levensbedreigende situatie worden gered, waarmee het totaal van de zomer 2015 op 201 geredde personen komt.

Met de inzet van de vrijwillige lifeguards op de stranden en bij recreatiegebieden heeft de Reddingsbrigade afgelopen week 776 hulpverleningen geregistreerd, waarvan 13 reddingen uit een levensbedreigende situatie.

Er werd 614 keer eerste hulp verleend, 82 kinderen werden herenigd met hun ouders en er werden 19 opvarenden geholpen waarvan 9 kitesurfers. Daarnaast werden 22 zwemmers die in de problemen kwamen geholpen.

Tegelijkertijd was de Reddingsbrigade druk met de voorbereidingen op Sail 2015, het grootste waterevenement van Nederland. Daarbij is ook extra geoefend met boten in het gebied waar Sail plaatsvindt. De Reddingsbrigade wil Nederland ook tijdens dit soort evenementen veilig van het water laten genieten.

Reddingsbrigade Nederland adviseert bezoekers van Sail goed op hun kinderen te letten en ze ook hier een polsbandje om te doen met een telefoonnummer van de ouders of begeleiders. Als ze kwijt raken kunnen ze daarmee na opsporing snel worden herenigd met hun ouders. Op het water wordt mensen geadviseerd altijd een reddingsvest te dragen, de vaarreglementen in acht te nemen en aanwijzingen van de organisatie en de Reddingsbrigade op te volgen.   

De 776 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          22 keer hulp aan zwemmers in de problemen;

–          19 keer hulp aan opvarenden (waarvan 9 keer hulp aan kitesurfers);

–          82 zoekgeraakte kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          614 keer werd er eerste hulp verleend; 

–          36 keer was sprake van assistentie aan overige hulpdiensten;

–          3 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 13 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal werden deze zomer al 201 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.

Voor tips van de Reddingsbrigade om veilig van het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/   

foto: Sail – Wim Haze

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}