31

juli

Reddingsbrigade deze zomer al 76 mensen gered

door Auto // in Nieuws

De lifeguards van de Reddingsbrigade hebben deze zomer, ondanks het niet al te mooie zomerse weer, al 76 reddingen verricht. Afgelopen week kwam de Reddingsbrigade 290 keer in actie, waarbij in 34 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigend situatie. In totaal kwam de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 1.432 keer in actie.

Afgelopen week was er behoorlijk wat werk aan de winkel op en om het water voor de lifeguards van de Reddingsbrigade. Vooral langs de kust kwamen op verschillende plaatsen mensen in de problemen. Sterke ( mui ) stromingen zorgden ervoor dat 39 zwemmers door lifeguards in Callantsoog, Den Helder, St. Maartenszee, Domburg, Monster, Rockanje, Westerschouwen, Wijk aan Zee en Zandvoort uit het water moesten worden gehaald. 184 keer werd er Eerste Hulp verleend en verschillende keren werden zoekacties uitgevoerd naar zoekgeraakte kinderen. In Hellevoetsluis en Almere redden de lifeguards opvarenden van een aantal vaartuigen en op verschillende plaatsen kwamen watersporters o.a. door de harde wind en materiaalpech in de problemen.

Nu de zomervakantie overal in volle gang is verwacht de Reddingsbrigade dat mensen het water regelmatig op zullen zoeken. Mocht u een dagje naar het strand gaan, dan heeft de Reddingsbrigade nog een aantal tips om zo veilig mogelijk van een dagje op het strand te genieten:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}