14

augustus

Reddingsbrigade blijft alert – Lifeguards van de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 2266 keer in

door Auto // in Nieuws

De lifeguards van de Reddingsbrigade blijven, ook met het wisselvallige zomerweer, gewoon actief voor het houden van toezicht op de stranden en bij verschillende recreatiegebieden. De lifeguards van de Reddingsbrigade verleenden afgelopen week 458 keer hulp bij uiteenlopende meldingen: 51 keer schoot de Reddingsbrigade zwemmers die in de problemen waren geraakt te hulp, 36 opvarenden werden geholpen, 305 keer werd er eerste hulp verleend en 41 vermiste kinderen werden weer met hun ouders herenigd. In totaal kwam de Reddingsbrigade deze zomer tot nu toe 2.266 keer in actie.

In de vakantie zoeken veel mensen het water op. Zowel watersporters als zwemmers genieten van het water op het moment dat het weer het even toelaat. Op verschillende locaties langs de kust staan er,  onder andere door het wisselvallige weer met onstuimige wind, sterke stromingen  waar zwemmers door worden verrast. Afgelopen week werden meerdere drenkelingen uit het water gehaald, waarbij 2 drenkelingen ondanks de hulp van de lifeguards toch zijn overleden. Daarmee zijn er deze zomer al 12 dodelijke slachtoffers tijdens zwemrecreatie te betreuren.

Dit aantal verdrinkingen toont aan dat het van groot belang blijft  om mensen te waarschuwen om ongelukken op en rond het water zoveel mogelijk  te voorkomen. Het weer kan elke dag anders zijn. Houd dus als u het water op gaat zoeken de waarschuwingen van de Reddingsbrigade goed in de gaten, en voorkom daarmee dat u in de problemen komt. De Reddingsbrigade geeft onder andere door het hijsen van vlaggen in bepaalde kleuren een waarschuwing. Bij een gele vlag is het gevaarlijk om te zwemmen. Bij een rode vlag is zwemmen of baden te gevaarlijk en is het niet toegestaan om het water in te gaan.

Hieronder leggen wij de betekenis van de vlaggen van de Reddingsbrigade nog een keer uit: 


De 458  hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          51 keer kwamen de lifeguards in actie voor zwemmers die in de problemen waren geraakt

–          36 keer werden opvarenden geholpen; waarvan 17 kitesurfers

–          41 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          305 keer werd er Eerste Hulp verleend;

–          13 keer stonden de vrijwilligers van de Reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een dienst aan o.a. de collega’™s van overige hulpdiensten;

–          12 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij  22 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}