28

augustus

Reddingsbrigade beleeft drukste week van deze zomer tot nu toe

door Auto // in Nieuws

Het mooie zomerweer van afgelopen week bezorgde de lifeguards van de Reddingsbrigade een drukke week. De Reddingsbrigade kwam 783 keer in actie, waarbij in 38 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 582 keer werd er eerste hulp verleend, 99 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd, 49 zwemmers die in de problemen waren geraakt werden uit het water gehaald en 26 opvarenden werden in veiligheid gebracht. Daarmee beleefde de vrijwilligers van de Reddingsbrigade de drukste week tot nu toe deze zomer.

Lifeguards van de Reddingsbrigade vorige week 783 keer in actie, 38 mensen uit een levensbedreigende situatie gered
In IJmuiden kwamen door de oostenwind een aantal surfers en opvarenden in de problemen.  Door de aflandige wind waren zij niet meer in staat zelfstandig terug te keren naar het strand. In Wijk aan Zee werden de opvarenden van een omgeslagen bootje in veiligheid gebracht en op Texel en bij Den Helder werden door de lifeguards meerdere zwemmers uit het water gered. Dat de Reddingsbrigade ook klaar staat om dieren te redden bleek wel in Den Helder, daar werd door de lifeguards een hond uit de zee gered die door de stroming niet meer terug kon komen. 

De vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade bouwen het zomerseizoen langzaam af nu de meeste schoolvakanties zijn afgelopen. Op diverse plaatsen zal het toezicht nog enkele weken met name in de weekenden worden voortgezet. Zoekt u de komende dagen het water op, houd dan goed de informatieborden in de gaten voor lokale aanwijzingen en informatie over aanwezigheid van toezicht. Zwemmen in open water is namelijk nooit zonder risico’™s. Volgende  week wordt de eindbalans opgemaakt qua hulpverleningen in het zomerseizoen van 2017.

De 783 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          49 keer kwamen de lifeguards in actie voor zwemmers die in de problemen waren geraakt

–          26 keer werden opvarenden geholpen; waarvan 2 kitesurfers

–          99 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          582 keer werd er Eerste Hulp verleend;

–          13 keer stonden de vrijwilligers van de Reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een dienst aan o.a. de collega’™s van overige hulpdiensten;

–          14 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij  38 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}