22

augustus

Reddingsbrigade al 212 mensen gered

door Auto // in Nieuws

Reddingsbrigade Nederland heeft deze zomer al 212 reddingen verricht. Dat is veel in relatie tot het slechte weer deze zomer. Afgelopen week kwam de reddingsbrigade 259 keer in actie, waarbij in 39 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal kwam de Reddingsbrigade dit jaar 4146 keer in actie. Afgelopen week viel het 10e slachtoffer te betreuren van zwemrecreatie. Daarmee blijft dit aantal zorgwekkend stijgen.

 

Vorige week werd 160 keer eerste hulp verleend,  28 zwemmers  die in de problemen waren geraakt werden uit het water gehaald, 24 opvarenden  (waaronder 8 kitesurfers) werden geholpen en 29 zoekgeraakte kinderen werden weer met hun ouders herenigd.  Ondanks het niet al te mooie weer was er voor de lifeguards van de Reddingsbrigade dus toch behoorlijk wat werk aan de winkel op en om het water. Met name langs de kust kwamen afgelopen week op verschillende plaatsen zwemmers in de problemen. Sterke (mui)stromingen zorgden ervoor dat o.a. 26 zwemmers uit het water moesten worden gered door de lifeguards in Egmond, Bergen, Den Haag, Monster, Rotterdam,  Wijk aan Zee,  St. Maartenszee en op Texel.  

Voor de komende week is mooi weer voorspelt. De Reddingsbrigade verwacht dat veel mensen het water op zullen zoeken om van het water te genieten met het mooie weer en adviseert daarom vooral te recreëren op plaatsen waar gekwalificeerd toezicht is. Kijk verder goed op de strandborden die bij de strandopgang staan. Let op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost en neem de waarschuwingsborden voor gevaarlijke stromingen en muien in acht. Let tot slot goed op je kinderen, want die kunnen in de drukte in een fractie van een seconde uit het zicht verdwenen zijn. Doe je kind een 06-polsbandje om en noteer uw telefoonnummer op het bandje. Een gevonden kind kan op deze manier sneller met de ouders worden herenigd. Bij de posten van de Reddingsbrigade zijn gratis Paw Patrol 06-polsbandjes te verkrijgen.

De Reddingsbrigade kwam in de afgelopen week  259  keer in actie voor de volgende situaties:

–          28 keer voor zwemmers in de problemen;

–          24 keer werden opvarenden geholpen (waarvan 8 kitesurfers);

–          29 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          160 keer werd er Eerste Hulp verleend; 

–          16 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade o.a. klaar voor ondersteuning aan de collega’s van overige hulpdiensten;  

–          2 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 39 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie

Voor meer tips van de Reddingsbrigade om veilig van een dagje aan het water te genieten kijk op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/

Bron: www.reddingsbrigade.nl, d.d. 15-8-2016

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}