1

mei

Reddingsbrigade aanwezig op 4e Landelijke Veilgheidsdag

door Auto // in Nieuws

Zaterdag 13 mei zal de 4e editie van de Landelijke Veiligheidsdag plaatsvinden in Almere. Van 10.00 tot 17.00 uur staan alle pleinen in het centrum van Almere in het teken van Veiligheid. De Reddingsbrigade is zaterdag 13 mei ook aanwezig op de Esplanade met een mooie presentatie waarbij het publiek ook zelf in actie kan komen!

Hoe red je slachtoffers die van een boot in het Weerwater vallen? Hoe komt de Reddingsbrigade in actie en wat is de rol van de duikers van de brandweer? Hun samenwerking is te zien om 13.00 uur tijdens de offici«le opening van de vierde Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei op de Esplanade in Almere Centrum. De hele dag, pakken politie, brandweer reddingsbrigade, ambulance en defensie uit. Tussen 10.00 en 17.00 uur staan alle pleinen en straten in het centrum in het teken van veiligheid. 

Samenwerking is het thema van deze editie van de Landelijke Veiligheidsdag, die groter wordt dan ooit. Zo worden het Schipperplein bij Veiligheidsmuseum PIT, de Esplanade, het Forum, de Grote Markt, Stationsplein, De Diagonaal en de Schutterstraat bij het evenement betrokken. De Landelijke Veiligheidsdag valt dit jaar samen met de Landmachtdag van Defensie. Op de Esplanade laat Defensie doorlopend het werk van militairen te zien, maar vooral zélf in actie komen is mogelijk. 

De Reddingsbrigade is op de Landelijke Veiligheidsdag aanwezig op de Esplanade om het publiek te informeren over het werk en het reddingsmaterieel van de Reddingsbrigade. Dit jaar bestaat de Reddingsbrigade 100 jaar, en graag willen wij het publiek laten zien wat de ontwikkelingen zijn geweest de afgelopen jaren en hoe de reddingsvaartuigen er van nu uitzien. Daarnaast is er een springkussen en voor kinderen de mogelijkheid om ook zelf in actie te komen! Onder begeleiding van een echte Lifeguard kan je zelf aan boord stappen van een rubberbootje en leren hoe je zo’n bootje handig door een aantal hinderenissen kan varen of leren hoe je moet communiceren via een portofoon. 

Kom dus zaterdag 13 mei naar Almere en ontdek de held… of eigenlijk…. de Lifeguard in jezelf op de Esplanade!

Voor meer informatie kijk op www.veiligheidsdag.nl 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}