24

juli

Reddingsbrigade 516 keer in actie

door Auto // in Nieuws

Afgelopen week hebben de lifeguards van de Reddingsbrigade 516 hulpverleningen verricht, waaronder 15 reddingen uit een levensbedreigende situatie. In totaal werd 403 keer Eerste Hulp verleend, werden 21 opvarenden geholpen en kwam de Reddingsbrigade 21 keer in actie voor zwemmers die in de problemen waren gekomen. Ook werden 32 zoekgeraakte kinderen herenigd met hun ouders.

Lifeguards verschillende keren in actie voor zoekgeraakte kinderen
Afgelopen week kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade op verschillende locaties in actie voor zoekgeraakte kinderen. Het is misschien wel een van de meest vervelende, en ook nog steeds een veel voorkomende situatie op het strand. (Groot)ouders/verzorgers die hun (klein)kinderen uit het oog verloren zijn. Jaarlijks raken er honderden kinderen zoek op het strand. Het is niet altijd duidelijk wie er meer schrikt: het kind of de zoekende achterblijvers. Hieronder een aantal tips hoe je kunt voorkomen dat je je kind kwijt raakt of wat je moet doen als je wel kind uit het zicht bent verloren. 

Tips van de Reddingsbrigade om te voorkomen dat je je kind kwijt raakt en wat je moet doen als je wel je kind uit het zicht bent verloren:
1)     Maak afspraken met jouw kind. Spreek een herkenbaar vast punt af voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

2)     Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal  eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.

3      Spreek met jouw kind af dat als hij of zij jou kwijt raakt hij of zij naar de Reddingsbrigade gaat om hulp te vragen jou weer te vinden.

4)     Doe jouw kind een 06-polsbandje om met hun naam en jouw telefoonnummer erop.
Bij de posten van de Reddingsbrigade zijn gratis PAW Patrol 06-polsbandjes verkrijgbaar.

5)     Zorg dat je jouw mobiele telefoon mee hebt, aanstaat en voldoende is opgeladen

6)     Is jouw kind terecht? Word niet boos op jouw kind, maar wees blij het weer te zien en troost jouw kind indien nodig.

7)    Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water binnen een armlengte afstand van kleine kinderen.

De 516 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

–          21 keer kwamen de lifeguards in actie voor  zwemmers in de problemen;

–          21 keer werden opvarenden geholpen;  waarvan 11 kitesurfers

–          32 kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;

–          403 keer werd er Eerste Hulp verleend; 

–          28 keer stonden de vrijwilligers  van de Reddingsbrigade klaar voor het verlenen van een dienst aan o.a. de collega’™s van overige hulpdiensten;

–          11 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In totaal was er bij 15 acties sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie.

Voor meer tips en informatie voor een dagje aan het water met kleine kinderen klik hier voor de folder ‘Goed voorbereid naar het Strand met Zuma’

foto: Lifeguard van de Reddingsbrigade deelt gratis PAW Patrol 06-polsbandjes uit
fotograaf: RL. Photograpics

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}