8

juli

Reddingsbrigade 285 keer in actie

door Auto // in Nieuws

Afgelopen week kwamen de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade 285 keer in actie, waarvan in 19 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. 12 keer werd er hulp geboden aan zwemmers in de problemen, 62 keer werden opvarenden geholpen (waaronder 53 kitesurfers), 10 zoekgeraakte kinderen werden herenigd en 179 keer bood de Reddingsbrigade eerste hulp. Verder werd 1 een dier geholpen en bood de Reddingsbrigade 21 keer ondersteuning op het strand aan overige hulpverleningsdiensten. De Reddingsbrigade registreert gedurende de zomermaanden landelijk het aantal hulpverleningen dat wordt uitgevoerd op en om het water

De Reddingsbrigade is de afgelopen week op uiteenlopende meldingen in actie gekomen. Veelvuldig betrof het watersporters, en dan met name kitesurfers, die hulp nodig hadden van de Reddingsbrigade. De Reddingsbrigade adviseert kitesurfers goed voorbereid het water op te gaan. Ga bij jezelf na of je fit en capabel genoeg bent om op een bepaalde plek onder bepaalde (weers)omstandigheden te gaan kitesurfen en zorg dat je een noodsignaal bij je hebt om de Reddingsbrigade te kunnen waarschuwen in geval van nood. Verder is het advies een cursus te volgen bij een kitesurf vereniging en de aangegeven veiligheidsinstructies op de locatie op te volgen.  

Om de komende dagen veilig van het water te genieten adviseert Reddingsbrigade Nederland ook strandbezoekers en badgasten goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost, waarmee waarschuwingen worden gegeven. Informatie over lokale risico’™s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}