16

april

Rampenoefening “Keerpunt” op de Kagerplassen

door Auto // in Nieuws

Vandaag, zaterdag 16 april, hebben diverse leden van de Leidse Reddingsbrigade meegedaan aan de landelijke oefening ‘Keerpunt’. Om de eenheden van de Nationale Reddingsvloot (NRV) getraind en geoefend te houden is deze oefening georganiseerd.

De Leidse Reddingsbrigade was hierbij aanwezig met diverse leden. Naast dat we aanwezig waren met onze NRV vlet (de LDN 018) met bemanningsleden, hadden wij ook nog een No Play-boot geleverd (de LDN 119). Ook zaten er een aantal leden in de organisatie en hadden wij een behoorlijk aantal slachtoffers geregeld!

Het scenario was als volgt:

Reddingsbrigade Nederland was al opgeschaald, de reddingseenheden waren al in vooralarm gezet maar in de nacht van 15 op 16 april vond er feitelijke alarmering plaats, omdat de keersluis in de Zijl het had begeven. De polders rondom de Kagerplassen waren volgelopen met water. Tot overmaat van ramp was er een partyboot met feestende menigte ruw vastgelopen op een ondergelopen stuk weiland. Er waren verschillende gewonden. Het gebied en partyboot moesten worden geëvacueerd, het weer dreigde steeds verder te verslechteren. Aan de reddingsbrigades de taak om bijstand te verlenen met de Nationale Reddingsvloot en de mensen uit het gebied te gaan evacueren via het water. De reddingsbrigades werden verzocht om de partyboot te evacueren, slachtoffers te behandelen en te vervoeren naar de opvanglocatie voor de hulpdiensten. Later in het scenario ontstond er brand in het mengpaneel van de DJ. De paniek op de boot was groot. Mensen wilden zo snel mogelijk van boord af. De brandweer werd gealarmeerd voor het bestrijden van de brand aan boord.

De foto’s geven een goede impressie weer van de oefening.

Onze dank gaat uit naar KJfotografie voor de uitstekende kwaliteit foto’s.

https://goo.gl/photos/5fxKebBU4pXjnsLU7

Noot redactie: op deze foto’s zit copyright. Commercieel gebruik, of gebruik zonder bronvermelding is niet toegestaan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}