7

december

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven reikt 15 miljoenste zwemdiploma uit

door Auto // in Nieuws

Donderdag 7 december 2017 reikte prof.mr. Pieter van Vollenhoven het 15 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit aan de 7-jarige Eline de Klein uit IJsselstein. Zij behaalde op 22 november het Zwemdiploma C. Aansluitend nam prof.mr. Pieter van Vollenhoven het eerste exemplaar van het nieuwe Nationale Zwemdiploma in ontvangst. Het Nationale Zwemdiploma krijgt vanaf 1 januari 2018 een nieuw uiterlijk. De offici«le momenten vonden plaats tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs, een studiedag voor zwemonderwijzers in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein, met dit jaar als thema ‘Heel Nederland zwemveilig’™.

De Nationale Zwemdiploma’™s, waaronder het Zwem-ABC, worden uitgegeven door stichting het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ die vanaf 1 januari 2018 verder gaat onder de naam Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze organisatie heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo’™n hoog mogelijk niveau te brengen. Dit betekent dat iemand zich kan redden wanneer hij of zij in het water valt en veilig kan recre«ren in het zwembad en in open water ( zonder stroming en goflslag ) in Nederland. Daarom geeft de Nationale Raad Zwemveiligheid het Zwem-ABC uit. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC wordt voldaan aan de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid.

Zoals een badmeester bij de NOS  aangaf, en prof. mr. Pieter van Vollenhoven beaamde in zijn toespraak tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs, is vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen tijdens het zwemmen in open water van groot belang. Het op een juiste en vertrouwde manier behalen van een zwemdiploma en het leren van vaardigheden om jezelf ook daadwerkelijk te kunnen redden tijdens het zwemmen staan daarin centraal. Verschillende Reddingsbrigades bieden daarom ook niet alleen het zwemmend redden aan, maar hebben ook een licentie om het daaraan voorafgaande Zwem-ABC te mogen geven.

Reddingsbrigade Nederland ziet trend in de behoefte voor het ontwikkelen van opleidingen voor het bevorden van de zwemvaardigheid in openwater mét stroming en goflslag 
Reddingsbrigade Nederland is blij met de ontwikkelingen op het gebied van het Nationale Zwemdiploma, het Zwem-ABC en dan in het bijzonder het zwemdiploma C.  Zwemmen in open water is heel wat anders dan zwemmen in een zwembad. Met de aandacht voor het zwemmen in open water ( zonder storming en golfslag ) en de daarbij benodigde vaardigheden in het nieuwe Nationale Zwemdiploma wordt Nederland weer een stukje zwemvaardiger en dus ook (zwem)veiliger. Reddingsbrigade Nederland ziet ook een trend in de behoefte voor het ontwikkelen van opleidingen voor het bevorden van de zwemvaardigheid in openwater mét stroming en goflslag. Iets waar de Reddingsbrigade zich de komende periode meer in wil gaan verdiepen.  

Lees hier  ook het interview met de directeur van de Nationale Raad Zwemveiligheid, Evert-Jan Hulshof, over de ontwikkeling van het nieuwe Nationale Zwemdiploma C waardoor deze aansluit bij de Nationale Norm Zwemveiligheid

 

 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}