6

juli

Pinksterevent

door Auto // in Nieuws

Beste leden,

Ik ben Robin Heijmans, 19 jaar en zit nu 2 jaar bij de reddingsbrigade.

Zoals jullie weten worden wij als reddingsbrigade ingezet tijdens de Kaagdagen. We worden ingezet om daar preventief toezicht te houden op de zeilwedstrijden. Hierbij houden we vanaf de boten toezicht op de zeilboten op het water. Ook zijn we aanwezig om eventueel eerst hulp te bieden.

Ditmaal was dat ook op de zondag 2de pinksterdag. Ik moest deze dag de bewaking draaien. Het was een mooie en zonnige dag en de wind die was gunstig. De hele ochtend was het een prima dag en er werd volop gezeild. Er waren geen zeilboten die in de problemen kwamen.

Totdat de lunch begon. We zaten rustig te eten tot ik plots te horen kreeg dat er een meneer onwel was geworden.

Klik snel verder om dit spannende verhaal verder te lezen!

Ik ben naar deze meneer toe gerend. Daar aangekomen lag er een meneer op het dek van zijn schip. Omdat het een hele warme dag was en meneer midden in de zon lag, heb ik iemand met een parasol boven ons laten staan. Zodat de meneer in de schaduw zou liggen. Omdat het al een wat oudere meneer was en de zon toch wel zo’n 22 graden. Ik ben eerst begonnen met de meneer aan te spreken. Ik wilde eerst informatie krijgen over wat er was gebeurt. Hij vertelde dat hij weinig tot niets had gegeten. Ook had hij nog niks gedronken. Wat op een warme dag zoals deze wel heel belangrijk is. Hij voelde tevens een steek in zijn rug en rond het hart. Meneer gaf ook aan dat hij heel erg moeite had met ademen. Daarop ben ik zijn luchtwegen gaan controleren.

Er was onder de leden van de zeilvereniging ook een arts aanwezig. Wij hebben samen de meneer verder controleren. Al snel ging het achteruit en hebben we 112 gebeld voor een ambulance. Wat de conclusie was: een beginnend hartinfarct. De symptomen die naar een hartinfarct leiden waren aanwezig. 

Het enige probleem was, is dat de haven waar het schip lag aan een eiland zit. Gelukkig hadden ze een brancard op het eiland. Bij de zeilvereniging hebben we een paar mensen aangesproken om te helpen. We hebben de meneer vanaf het dek op de brancard gelegd en via het pontje naar de overkant gebracht. Daar stond de havenmeester al de ambulance op te wachten.

We hoorden de sirenes al aankomen dit bleek een politieauto te zijn. Later volgde er nog een politieauto. Die hebben zich bekommerd over de vrouw van de meneer die er ook bij was. Later hoorden we de ambulance ook aankomen. Die hebben gelijk verschillende onderzoeken gedaan bij meneer. Vanaf dat moment heb ik mij teruggetrokken en heb ik het werk overgelaten aan de professionelen hulpdiensten.

Het was een bijzondere en spannende ervaring. De oefeningen die ik heb gehad moest ik nu in de praktijk brengen.

 

Met vriendelijk groet,

Robin Heijmans 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}